Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млад актьор напусна Лондон, за да стане кмет на село
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:22 / 20.01.2019Коментари (0)661
© бТВ
Само на 30 км от София се намира село Долна Малина. От 4 години кмет на китното селце е един 30-годишен актьор. Йонко Димитров стартира успешна кариера в Лондон в началото на 20-те си години, но се връща в село Долна Малина, за да го управлява. Лудост или сбъдната мечта е това за него? Отговорът му е: "Някъде по средата". В предаването "Тази неделя" по bTV Йонко Димитров разказа и как се стига до решението му да се върне в България.

"Баща ми казваше: "Семейният бизнес пропада, трябва да се върнеш". Върнах се, за да помогна да запазим семейния бизнес и след третия месец осъзнах, че това цялото е постановка и всъщност ме е излъгал само и само да се върна в България. Вече проектът, който бях започнал в Лондон, почти беше се разпаднал, нямаше смисъл да се връщам", заяви той.

В Долна Малина е живеел дядо му, който е починал. "Реших, че искам да живея извън града", признава Йонко Димитров. През октомври 2015 г. той се кандидатира за кмет на Долна Малина, като преди това всеки ден негов приятел го поощрява да го направи. "Смених си личната карта вече с адрес в Долна Малина, а не в София, и просто на шега пуснах документите, записах се за изборите", разказа Йонко Димитров.

Победата идва напълно неочаквано. "Беше шок за мен", признава той. "Тогава бях на 25. Още не бях се заклел в държавата и трябваше да правя събор. Въобще не знаех какво трябва да правя. Да, ходил съм на събори – има скара, кюфтета, бири, обаче кой ги кара, откъде идват парите, кой ги взема, кой ги дава, какво се случва? Един от първите проблеми беше, че когато идват хора при мен и нещо предлагат или искат, аз не мога да им дам адекватно решение или отговор. И само пиша – хората говорят, аз пиша и после търся евентуално разрешение на тези неща, как да се подобрят, търся съвет от моите колеги кметове", спомня си Йонко Димитров. Визията му е селото да се превърне във фестивален и културен младежки артцентър, в който всеки месец да има културна, спортна и образователна дейност.

Дали Йонко Димитров ще се кандидатира отново на местните избори тази година, все още не е ясно, тъй като след изменения в закона в населени места с регистрирани с постоянен адрес по-малко от 350 души няма да се избира кмет, а ще се назначава кметски наместник. "При нас живеят около 500 души, но регистрирани общо имаме 283-ма", отбеляза Йонко Димитров. Вълнува се дали ще продължат идеята за развитие на селото във фестивален артцентър, дали ще работят в тази посока и ще поддържат това, което до момента сме направили.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: