Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Митрополит Йоан към Борисов: Сега си нямаме човек като вас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:47 / 21.05.2022Коментари (3)291
©
Бойко Борисов продължава обиколката си из България. Днес той се намира в Шумен, където проверява как са били изхарчени средства за изграждането на храм на "Св. мъченик Райко Шуменски". Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.  

Владиката благодари на Борисов за оказаната финансова подкрепа от правителството му по време на третия мандат и изтъкна, че православието е важна опора на народния дух, а в църквата нещата стават, защото има Божие благословение и благодат.

"Вие ни помогнахте много. По принцип помогнахте много на светата църква. Винаги ще го помним. Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години - каквото сме помолили - бяхте и кмет, и три мандата министър-председател - за каквото сме ви помолили, сте го направили", каза владиката. 

Митрополит Йоан допълни, че Христос е до нас, но няма кой да отвори вратите на сърцето си, за да го приеме и отново се обърна към Бойко Борисов:

"Колкото повече има храмове, колкото повече се засилва религиозността на човек, толкова повече той проявява Божия образ в себе си.

Вие сте вярващ човек и знаете - никога човек не остава без врагове, които да му търсят сметка за нещо. Защото в крайна сметка арената на духовната борба на човека е в него - в неговия ум и в неговото сърце".

"Да, неслучайно и вашето слово винаги започва с "Да внимаваме" и че без господа нищо не може да се направи, отбеляза Борисов.

Всяка събота и неделя взимам младежите от ГЕРБ, сутринта ги водих на Плиска. Сега там един работник няма, а е майката на църквите, каза още той

Владиката благодари на всички дарители, допринесли със средства за изграждането на шуменския храм.

"Правилно казахте, дядо владика, че поколението е изпуснато от църквата. Затова всяка събота и неделя водя младежите от ГЕРБ", заяви Борисов и допълни: "Преди да се оглеждаме в чуждата история, да научим децата ни на славната българска история".

Дядо Йоан му изказа благодарност, че по време на пандемията не са били затворени храмовете. "В църквите имаше всичко - дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни туриха катинарите и затвориха храмовете", отбеляза Борисов.

"Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Всички спазиха мерките и църквите останаха отворени. Дядо владика, много благодаря", заяви Бойко Борисов.

Владиката Йоан връчи епархийска грамота в знак на благодарност за изключителната помощ за възстановяването на варненски храм. "Да подкрепяме храмовете, защото те остават за векове", заяви Борисов и още веднъж благодари на митрополита, пожелавайки му здраве. 

След това той разговаря с миряните, събрали се пред строящия се храм. Хората му благодариха, че благодарение на средства от неговото правителство кварталът им е бил облагороден.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.05.2022 г.
0
 
 
Да си го върнем обратно? ;(
Aнонимен
на 21.05.2022 г.
Aнонимен
на 21.05.2022 г.
+1
 
 
Да бе! Такъв тъп нямаме! Имаме по тъп...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: