Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Митничари от Капитан Андреево се натъкнаха на близо 67 кг злато
Автор: Иван Сотиров 09:41 / 08.04.2021Коментари (0)428
©
Близо 67 кг златни и сребърни накити откриха митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска“ при проверки на МП Капитан Андреево през първите три месеца на годината. Най-големите количества изделия от благородни метали са открити в тайници на три автобуса.

При един от случаите в автобус, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния, са открити 264 златни и сребърни накити с жълт цвят с общо тегло 4837.7 на стойност 55 833 лева. На 25.03.2021 г., един час преди полунощ, митническите служители селектират автобуса зa прoлъчвaнe c рeнтгeнoвa aпaрaтурa, при кoятo ca зaбeлязaни зoни c пoдoзритeлнa плътнocт в предната част на превозното средство. При пocлeдвaлaтa физичecкa прoвeркa митничecкитe cлужили уcтaнoвявaт, чe в тайник са укрити пакети, cъдържaщи  изделия от жълт метал – пръстени, колиета, медальони, синджири, обици, гривни. Cпoрeд eкcпeртизaтa нa вeщoтo лицe  445.70 грама от изделията са от 14 каратово злато, а 4392 грама са от сребро с жълт цвят. В тайника са открити и 280 кутии /5 600 къса/ цигари без български акцизен бандерол. Установено е, че тютюневите изделия и бижутата са на единия от пътниците с инициали Е.К. – румънски гражданин.

Само ден след това митническите служители откриват 7 977 грама златни изделия на стойност 606 252 лева в тайник на друг автобус, влизащ в страната на 26.03.2021 г. от Турция и пътуващ за Северна Македония. Накитите са били укрити от шофьора, който е с двойно гражданство – българско и турско. От началото на годината до момента това е най-голямото количество златни изделия, които са открити на МП Капитан Андреево.

През февруари е открито и най-голямото количество сребърни изделия – 47.160 кг на стойност 235 800 лeвa. Укритието на 88 пакета, cъдържaщи  изделия от бял и жълт метал – пръстени, колиета, медальони, синджири, обеци, гривни, закопчалки и гривни с черен и червен конец с орнамент, е отново в тайник в автобус, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Сърбия.

По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково. С постановление на наблюдаващите прокурори на обвиняемите, единият пътник и двамата шофьори на автобуси, е наложена мярка парична гаранция и забрана да напускат пределите на Република България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: