Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мира Радевa: Не е нормално премиерът да обикаля с джипката, когато навсякъде му искат оставката.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:09 / 07.09.2020Коментари (11)753
©
На празнични 6 септември отново чухме речи на политиците, които също могат да се тълкуват като послание към хората. Какво се крие зад техните думи в настоящата ситуация на криза и протести повече от 60 дни - това анализираха социологът Мира Радева и политологът Първан Симеонов в "Тази сутрин“ по БТВ.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство“, заяви Мира Радева.

Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката“, второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията“, Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете“.

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед“, смята Първанов, според когото засега обществото симпатизира на протеста, но това може да се промени.

"Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата“, заяви Първанов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта“ и е късно да се говори за оставката му.

Борисов недоумява откъде му дойде това. Той смяташе, че 2020 г. ще му бъде за тур за овации, още повече че имаше висок ситуационен рейтинг от кризата с коронавируса, каза Първанов.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората“, смята пък социологът Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие. "Този проект не носи промяната, която хората очакват“, каза Радева.

Тя като определи като неадекватно поведението на премиера да обикаля с джипа и да разказва за постиженията на правителството, когато навсякъде му искат оставката. Срещнах се с много хора в последно време, всички питат "Според Вас какво ще стане". Това трябва да отговори Борисов, каза Радева. 

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Борисов чака протестът да се изтощи, партизира и омаломощи, а това е напълно възможно. Румен Радев също е в силна позиция и може да "налива гориво“ в гражданското недоволство, заяви политологът.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Навсякъде" е една и съща платена агитка, предвождана от тримата малоумници, които си въобразиха, че са значим фактор.
+3
 
 
А,НОРМАЛНО ЛИ Е ЮМРУКА Р.РАДЕВ ДА НАСЪСКВА НАРОДА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ.А НА Б.БОРИСОВ ДА МУ ЯДЕШ г*з....И ТИ СИ ЕДНА КОКОШКА.ВЪН,ВЪН ЧЕРВЕНИ ПАРЦАЛИ.
-4
 
 
Като гледам равнището на анализ, не е ли по-добре за Мира и подобните й от слугинажа да се съсредоточат върху нещо по-продуктивно с оглед на капацитета им - например да плетат чорапи или да пекат сладки и соленки. Какъв личностен конфликт бе, драга, личност ли е Онуй, дето се крие в джипката и спи с пищов до главата? Става въпрос за принципи и за законност - срещу безпринципност, корупция и беззаконие. Какво значи протестът да се "изтощи" - да клекнем отново пред мутрите ли? Оставка!
-2
 
 
Много и беше мично на Мира Радева. Състарила се е по мъка по Бойко, че му пада рейтинга. Много нещастни хора ще има след края на мутроерата.
+2
 
 
Ама я си е*и майката и ти, и платената ти агенция. И 500 платени пияници не са народа !
+2
 
 
Мира Радева да си гледа младите любовници. Социологията вече и е изветряла. Навсякъде в страната не е меродавно. Има 3-4 града в които има платени агитки с по 100-200 платени кретени и София,където се събират 1000. Това не е навсякъде и не е народа.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: