Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Вълчев: Повишихме приема в професионалните гимназии
Автор: Диана Бикова 10:23 / 27.11.2019Коментари (0)735
© Blagoevgrad24.bg
Приемът на ученици в професионалните гимназии е повишен с 5% - това каза министърът на образованието Красимир Вълчев при посещението си в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Освен увеличаване на заплатите на учителите, за повишаване мотивацията им и обезпечаването с педагогически специалисти в дългосрочен и средносрочен план, другите два приоритета за следващата година са темите, по които днес говорим в Пловдив - иновациите и професионалното образование" - посочи министърът на просветата. По-рано днес в Пловдив той откри международна конференция "Как да бъдем иновативни в училище".

Красимир Вълчев призна, че ОП "Региони в растеж" е закъсняла с половин-една година. Добрата новина за ПГЕЕ е, че няма обжалване по проекта на гимназията и догодина ще бъдат извършени ремонти дейности по сградата. "Изключително съм благодарен на бизнеса за подкрепата, която осъществяват за системата на професионалното образование и в частност за тази гимназия" - каза министърът.

Вълчев, заедно с изпълнителният директор на компанията за електрическо оборудване "АББ България" Марсел ван дер Хук и директорът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова прерязаха лентата на новата зала за практическо обучение по автоматизация в присъствието на областния управител Дани Каназирева, основателят на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, началникът на РИО Иванка Киркова и други официални гости.

Преди 3 години ПГЕЕ стартира програма за дуално и иновативно обучение съвместно с представители на бизнеса. Първата фирма партньор на училището е EVN, която изгражда първата специализирана класна стая. В последствие се присъединяват Монди, Милата, BTL, АВВ. Днес има пет такива класни стаи, всяка от които е в цветовата гама на конкретната фирма, обзаведени са с модулни маси и мултимедия. Отделно от това в училището са изградени три лаборатории за практическо обучение и функционират 6 клуба извънкласни форми - по мехатроника, роботика, микроконтролери за медицинска техника, по пътя на хартията, първи стъпки в програмирането, клуб на радиолюбителите. 

Министърът на образованието разгледа всички специализирани класни стаи и лаборатории. По дългия училищен коридор Вълчев няколко пъти спира и наднича в учебните помещения, а в едно дори влезе и поздрави учениците и учителя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Зелен преход
Зърнената сделка
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: