Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Василев: Виждам последните стенания на обгрижваните от статуквото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 14.01.2022Коментари (9)329
©
Министърът на спорта отговори на Илиана Раева в специалния извънреден брифинг.

Радостин Василев сподели, че няма да допусне комуникация по неофициален ред с председатели на различни федерации. Той добави, че желае да прекъсне порочни практики, които са битували в българския спорт в последните години. 

"Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. После прочетохме съобщението й, което не отговаря на истината. Трябва да подхождаш с уважение към тази институция. Не може да си с шапка, но нека не обръщаме внимание на вторични белези. Тя призна, че БФХГ води много тежки битки, че няма зала, токът е поскъпнал. Това е проблем, което цяло друго министерство се занимава – това на енергетиката.

Не знам дали разбирате, че човек, който е дошъл недобронамерен, той търси конфронтация с теб. Имам твърде много работа, за да влизам в нападки с нея. Моите наблюдения като човек извън спорта показват, че БФХГ, на фона на останалите федерации, се е ползвала с голям финансов комфорт. Те имат резултати, а тя потвърди, че това мое твърдение я обижда. Не говоря само за финансов комфорт, а и логистичен. Аз не съм разбирал от гимнастика, подценявам спорта", продължи той. 

"Не мога да отговарям за психическото състояние на Раева. Може би трябва да потърси помощ, аз говоря с факти. Вчера ми се обиди нейния съпруг, днес – тя, а днес сме в предаването "Семейни войни“.

Когато казваш истината, другите се обиждат. Това е истината. Госпожа Раева дойде преднамерено да обиди професор Дашева и успя. Дашева си замълча, тъй като е деликатен човек, а Раева дойде да действа агресивно. Ние не искаме да действаме така. Раева срещна емоционална съпротива.

Ние сме в различни етапи от развитието в живота си. Не мога да крещя и да се карам. Старая се да отговоря на всички. Тя си тръгна и след това написа лъжлив пост. Аз съм един от хората, които обичат да изобличават лъжата. Ако тя е свикнала да говори с бивши министри, аз не съм такъв. Аз комуникирам по официален ред. Не става въпрос за моята секретарка, а за принципи".

"Днес казах, че всички са добре дошли – това е истината. Аз съм човек, който затваря кранчетата, които са текли досега. Достатъчно съм целеустремен да го направя. Първите писъци ще дойдат от тези, които са най-близо до мафията.

Започвам жестока проверка, която е координирана с министър Рашков и с министър-председателя Петков. Някои може да е чул, че БФХГ ще се проверява и да ме вкара в изключителен скандал.

Уважавам спорта, но да се държат просташки с мен и професор Дашева – няма да толерирам. Оттам нататък всички интерпретации имат своите доказателства. Госпожа Раева може да казва каквото пожелае. Никога не съм нападал нея и спорта й", призна Василев.

"Явно Пламен Манолов за нея е Пламен. За мен той е Пламен Манолов. Те си говорят на малки имена, но мен тези неща не ме интересуват. Някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена.

Аз протоколирам всичките си разговори. Всичко е черно на бяло. Ако някой има други твърдения, ще ги развенчаем бързо. В момента, в който тя напусна залата, 50 човека си отдъхнаха. Аз не искам да ми ръкопляскат, а да съм коректен.

Като виждам последните стенания от обгрижваните от статуквото, аз мога да давам брифинги всеки ден. Да ми излизат с декларации... Те, ако знаеха докъде съм стигнал с помощта си към тях, всеки трябва да си отговаря за действията. 

"Г-жа Раева си мисли, че тук си играем на "Аз те мразя, ти ме мразиш". Няма как, не е това нивото. Ако тя така е свикнала в семейството си, ние ще го пресечем. Все пак това министерство има някаква охрана.

Ако иска да комуникира, си има ред. Няма да я ограничавам, напротив. За нейната Световна купа, след като си тръгна обидена, коментирахме, че трябва да намерим вариант за финансиране.

Сега има втора такса за нея, правя всичко възможно да помагам. На някои и да им помагаш, те пак не са доволни. Аз не мога нищо да направя. По никакъв начин не ми влияят и не могат да ме отклонят от целта.

Аз разбирам, че на някои това им е проблем. Получавам обаждания: "Ти ще видиш". Нищо няма да видя, те ще видят. Мина времето, в което някой можеше да плаши някого. И скоро някои хора ще го разберат", допълни Василев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ква мафия те гони бе, мафия....Вие в момента управлявате БЕ! Мафията му виновна, а се държи МЕГА нагло, нагрубява и обижда, после мафията му била виновна! Ще ти дърпат ушичките скоро май....
+1
 
 
Как може да се сложи юрист за министър на спорта? Та той знае ли какво изпитва един спортист когато спортува, когато печели медали, от какво се лишава? Слави Трифонов! Ти го нахендри за министър на спорта! Дрисльо! И Слави се оказа дрисльо, и министъра му!
0
 
 
и чалгаджийски боклук,ти си една фурнаджийска лопата - бил си адвокат на Лупи вълка в ЦСКА,а сега се пишеш критикар на Борислав Михайлов.Ей такива лигави адвокатски плужеци най-ги обичам!
0
 
 
нагло чалгаджийско лайно,ти,като *адвокатин*,трябва да знаеш,че за твоето изказване ще ти скъсат гъза!Не се репчи много,че такива като тебе много сме ги виждали как лапат бахура и скимтят жално!Кой си ти,нещастник смотан,че ще се подиграваш на Илияна?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: