Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:47 / 21.05.2022Коментари (3)369
© НОВА ТВ
"25 стотинки са сложени на най-евтиният тип гориво. Функционират за автомобили регистрирани в България, ще се приспадат от сметката на касата. Няма да има ограничение на литрите гориво, заяви министърът на финансите Асен Василев в предаването "Събуди се".  По думите му хората с по-мощни автомобили няма да зареждат от по-евтините горива. 

"Мерките включват помощ за работещи родители с деца. Работещите родители да започнат да получават данъчни облекчения, и то да ги получават на три месеца. Това би следвало да помогне на родителите. При пенсионерите помощите са фокусирани към по-ниски пенсии. Ограничаването до размер литри няма да стане без система, която към момента не е разработена", каза още финансовият министър.

"Кризите са овладени и трябва да виждаме вече резултати. Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно", каза още Василев. 

"Отказът от руски петрол ще стане, когато има техническа възможност, вероятно от 12 -18 месеца. Нашият национален интерес е диверсифициране на рафинерията. В момента руския петрол е по-евтин", призна Василев. 

По думите му никога не е грешно да се откажеш от доставчик, който едностранно променя договори. И добави, че е почти невъзможно връщане към "Газпром". 

"Газът, който внасяме от Азербайджан е около 3 пъти по-евтин. От 1 юли ще започнем да си получаваме цялото количество газ. Щатският газ идва на по-ниска цена. В момента работим по дългосрочен договор. Парното със сигурност ще е по-скъпо. Не виждам причина да се покачва цената на водата", заяви Василев. 

Той каза още, че от САЩ не са ни поискали нищо за доставката на газ. Асен Василев коментира и евентуалното повишение на минималната работна заплата. 

"Няма да има увеличение на минималната работна заплата от 1 юли. Не е разумно да се вдига два пъти тази година. От догодина ще се изчислява по формула. Работим активно, за да сложим формулата, по която ще се изчислява заплатата. Така ще е съвсем ясно как се изчислява", обясни Асен Василев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.05.2022 г.
+1
 
 
Глаааад, глааад, глааад !!! Това ни чака. Тези дето купуват сега апартаменти ще ги видим след 6-10 месеца как ще ги ядат.
0
 
 
А пак кажи колко ще бъде инфлацията,пе*ал ококорен?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: