Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Шишков за АМ "Европа": Много проблеми и малко строителство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:25 / 21.11.2022Коментари (0)324
©
Автомагистрала "Европа“ представлява много проблеми и малко строителство, но започва разрешаването на проблемите един по един. Това обясни пред журналисти служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той посети ГКПП "Калотина“ със служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БТА. 

Иван Шишков каза, че има възможност движението да бъде пуснато частично, за да бъде облекчен трафикът.

Между ГПКП "Калотина“ и АМ "Европа“ има участък около 150 метра, който е извън проекта, но е планувано да бъде одобрено разширяването му към граничния пункт, добави Шишков. "Мога да уверя, че пунктът ще се свърже с магистралата, а не пунктът да се свърже с двулентов път, както е на гръцката граница на "Кулата“, каза той.

По думите му другият проблем за магистралата е бил третият лот, който е между София и Сливница. "Там одобрихме подробно устройствен план, но той ще се забави, защото трябва да бъде изчакано решението за строеж", обясни министърът. Според него това няма да стане по-рано от следващите три-четири месеца, защото е предвидено и отчуждаване. Той съобщи, че ще има и паркинги, където ще могат да паркират тирове, за да не бъдат създавани проблеми на пункта. "Намерили сме две места, като имам предвид и още едно място", допълни той.

"Това е нещо, което липсваше на проекта. Всички ние знаем колко е необходимо в пиковите моменти да има места за паркиране на тежкотоварните камиони. Още повече, че тук се касае за магистрала, където автомобилите се движат с голяма скорост и те няма как да се изсипят на пункта", коментира Иван Демерджиев. По думите му това би довело до задръствания, на които ставаме свидетели на други места в България. 

Пунктът ще се свърже с магистралата съвсем скоро, заяви Иван Шишков. В момента се провеждат разговори да бъде издадено допълнение към решението за строеж. Очаквам да бъде внесен проект от строителя, за да го одобря, каза той и добави, че очаква това да се случи в рамките на около месец. "Надяваме се до Нова година част от трасето да бъде пуснато на биндер", допълни служебният министър.

Строителството на втория етап на граничния пункт също започва, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. "Целта е, след като магистралата бъде завършена, тя да бъде свързана с пункт с много по-голям капацитет", каза той и добави, че трасетата ще бъдат увеличени до 28.  Според него със завършването на този проект трафикът ще бъде облекчен. "По същия начин работим и по отношение на всички други основни гранични пунктове в страната. "Капитан Андреево“, "Кулата“ и двата северни пункта на Русе и Видин. Идеята е да бъде увеличена пропускливостта навсякъде", обясни Демерджиев. Срокът на изпълнение на проекта е 180 дни, уточни министърът и допълни, че очаква лятото на следващата година да е готов.

Ремонтните действия ще се извършват поетапно, обясни вътрешният министър. Ще се стремим минимално да засягаме трафика, каза още Иван Демерджиев. Той отбеляза, че е създадена работна група, която следи изпълнението на проекта, за да няма забавяне. 

Работим по всички версии, каза Иван Демерджиев по повод откриването на 12-годишния Александър от Перник. Българските граждани ще бъдат уведомени, когато има становище коя е категоричната, каза той и добави, че детето е било в състояние да намери храна и вода.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: