Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Шишков: "Струма" е най – емблематичният пример за "спяща магистрала"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:26 / 16.05.2023Коментари (0)450
©
Днес правим малка стъпка за решаване на много голям проблем, който в годините назад беше оставен без никакво решение – последната част от автомагистрала "Струма“. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков при започването на дейностите по доизграждането на пътен възел "Кресна“ и пътните връзки към него, част от лот 3.2 на магистрала "Струма“, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

По думите на министър Шишков цялостното завършване на автомагистрала "Струма“ е изключително важно, защото то ще осигури свързаност не само в Благоевградския регион, но и между България и Гърция.

"Това е един много важен момент днес. Решението с тази малка стъпка е да направим така, че процесът да е необратим. Разчитаме на строителите, разчитаме на хората. Независимо от протеста днес, всички знаем колко човешки живота бяха загубени в Кресненското дефиле. Огромна част от българския народ иска довършване на магистралата“, каза още той по време на официалната церемония.

След приключване на водосвета и преди началото на брифинга пред медиите, регионалният министър направи опит да разговаря с протестиращите, но опитът му не бе увенчан с успех, тъй като участниците в протесната демонстрация не го оставиха да вземе думата. Природозащитниците бяха категорични, че са против изграждане на "Струма“ през Кресненското дефиле.

Пред журналисти министър Шишков категорично отрече да има избран вариант за трасето на магистралата и подчерта, че който и от трите варианта да бъде избран, то със сигурност той ще бъде най – екологичният.

"Към днешна дата нямаме избор на трасе. Пътен възел "Кресна“ е важен, защото той е част от последния ЛОТ на магистралата и с неговото изграждане процесът по завършването на "Струма“ става необратим. Ако това не се беше случило, процесът можеше да е обратим и да загуби още 2 – 3 години. Тук са кметове на всички райони. Всички искат да се построи "Струма“. Много ясно казах и на протестиращите и на всички, че трасето ще бъде избрано съобразно екологичното законодателство. Този пътен възел не предупредя трасето по никакъв начин. В момента правим пътен възел, който не зависи от кое от трите трасете ще изберем. Той няма как да предупредели трасето“, уточни министър Шишков.

Той посочи, че в момента се работи много активно и по укрепването на свлачищата в района на тунел "Железница“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: