Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Пулев: Назначен е трети член в Управителния съвет на Фонада на фондовете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:36 / 25.11.2022Коментари (0)242
©
Надзорният съвет на "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" (Фонда на фондовете), назначи трети член в Управителния съвет, информира Министерството на иновациите и растежа.

Към настоящите двама членове в УС се присъедини Павел Лисев - водещ експерт в областта на финансите и инвестиционното банкиране.

С назначението се запълва броят на членовете на УС на Фонда на фондовете, като по този начин се изпълняват изискванията на устава на дружеството то да бъде управлявано от трима директори.

От месец юли 2022 г. Фондът на фондовете се ръководи от само двама представители на управителния орган, което, освен че води до концентрация на правомощия,  противоречи на изискванията на устава на дружеството, заложени от неговото основаване. Новото назначение е поредната стъпка в процеса на укрепването на управлението и надграждане на експертиза и капацитет, които ще допринесат за чисти и прозрачни политики в дружеството, в унисон с цялостната визия за управление на Министерството на иновациите и растежа.

На 16.11.2022 г. министър Пулев назначи тримата членове на Надзорния съвет в изпълнение на Решение на Министерския съвет от 5 октомври 2022 г. за промяна в устава на "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД и се премина от едностепенна форма на управление в двустепенна.

Целта е да се постигне повече прозрачност и пълна публичност на Фонда.

"Контролът в дружеството е изключително важен, защото се управлява значителният ресурс от над 1 млрд. лв., ресурс на българския данъкоплатец и на европейските ни партньори",каза министър Пулев.

В рекордно кратък срок, от 16 август до 3 октомври, ЕК одобри новата програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" (2021 – 2027) в размер на 3 млрд. лв., част от които са за финансови инструменти, насочени към Фонда на фондовете. Към момента основният ресурс на Фонда е 1,2 млрд. лв., а за новия програмен период – до 2027 г., дружеството ще управлява нов значителен ресурс с основен източник – европрограмите, управлявани от МИР, се казва в прессъобщението.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: