Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Павлова: Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:06 / 17.05.2015Коментари (6)431
©
До 2009 година за нито един път в Северозападна България няма проект, нито проектна готовност, за да поискаме европейско финансиране. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Карай направо" на Нова телевизия вчера. 

"До август 2009 година Агенция "Пътна инфраструктура" разполага с проекти за АМ "Тракия" и АМ "Марица" от 80-те години. Още тогава възложихме проектирането на направлението София - Видин и участъка Мездра - Ботевград", поясни министър Павлова по повод твърденията, че и второто правителство на Борисов обръща гръб на най-бедния регион. 

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа, подчерта министър Павлова. По повод на коментарите, че се отпускат средства за пътища тя добави, че освен за пътна инфраструктура правителството е дало добавки и за Коледа и за Векиден.

"Няма достатъчно финансиране за пътищата обаче", подчерта регионалният министър и допълни, че за да е безопасно се ограничава там където е необходимо и където е най-тежък участъкът".

Пътят между България и Сърбия беше наистина ремонтиран, но в момента има свлачища и затова се е разцепил. Направен е обходен път, има асфалтирана допълнителна лента, така че той не е затворен. След дъждовете и бедствията, които се случиха има преовлажняване и активирани свлачища. По повод спекулациите за пътя към Връшка Чука Лиляна Павлова беше категорична, че "черният ПР не помага на никого". 

"Едно време е планирано да има Дунав мост 2, но не е било планирано и проектирано да има път до там. Сега вече сме го проектирали, но трябват пари, акцентира Павлова. Средствата необходими за участъка Мездра - Ботевград са 340 млн. лв., 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок", обясни министър Павлова. 

Министърът отчете усилената работа на екипите, които в момента работят по ремонтиране на най-компрометираните участъци от магистралите и отново призова за внимание шофьорите по отношение на високата скорост. 

В заключение Павлова съобщи, че се работи много активно и по завършването на строителството на новите магистрални участъци и буквално до дни ще бъде пуснат Лот 2 на АМ "Марица".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Работа има за всички. Мита за трудолюбивия български народ много отдавна е разбит. Ние сме една мързелива държава и нищо повече. Статистиката какво показва - почти 1 милион работоспособни българи не си търсят работа или не мислят да почнат скоро да работят. Аз съм на 25 години с 3 години трудов стаж, а около мен имам приятели, коита за тези 3 години пръста не си мръднаха и чакат само на мама и на тате. Еми не става така. Съгласен съм, че заплащането е ниско и т.н., но поне ще изкараш някой лев и ще натрупаш трудов стаж, а и ще научиш занаят. :) Темата е дълга и може много да се пише, така че мисля да спра дотук. :)
0
 
 
Министър Павлова, поправете се: "Без работа няма хляб, няма икономика, няма пътища".
Aнонимен
на 17.05.2015 г.
-1
 
 
Тъп народ ,само недоволни ,ами направете един митинг поне , и за това не ви бива ,а мрънкащи пред монитора с лопата да ги ринеш , нищо не става от вас големи гъзолизци сте .
Aнонимен
на 17.05.2015 г.
0
 
 
Пътищата не са само по асфалта! Какво стана с релсовите ,речните и морските пътища? Петрола, въглищата и зърното не се извозват по асфалта? Големите пътникопотоци не се извозват по асфалта?
+1
 
 
то това ако са пътища здраве му кажи.....рали пилоти станахме вече...
+4
 
 
Как да има пътища, като не се наядохте бе... Толкова милиони в приходи от винетки, европрограми, данък мпс.. май станаха милиарди? И насреща какво, всички пием по една студена вода. Купуваме си винетки да си трошим колите по разни лунни пейзажи! Как не налапахте бе мама му стара?! За какво ги плащаме тези винетки? По магистралата може бъбреците да си загубиш някъде, да не говорим колко пари хвърляме за ремонти на окачване...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: