Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Комитова: Строителният бранш не е в колапс
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:43 / 12.06.2021Коментари (0)640
©
Не виждам строителният бранш да е в колапс. Не беше засегнат от COVID-19. Строителството не спира. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в сутрешния блок на "БНТ".

Нищо не сме спирали да строим, няма нито една заповед за спиране на строеж, каза още министърът по повод декларацията на Камарата на строителите в България. Няма спряна нито една европейска програма. Необходимо е време за извършване на проверки. Навсякъде ще платим за коректно свършена работа, допълни тя.

Няма причина да бъда атакувана. Твърдо се придържам към моите три приоритета – прозрачност, законност и намаляване на корупцията, каза още арх. Комитова.

Държавата изгони всички чуждестранни инвеститори. На път сме да изгоним и българските, заяви регионалният министър.

Засега не сме установили сериозни проблеми в Оперативна програма "Региони в растеж“. Правим проверка по документи. Ако при нас излязат сигнали, ще информираме обществеността. Не обвинявам никого. Има други институции, които могат да кажат дали нещо е правилно или не, заяви министър Комитова.

Намираме държавни обекти, които са започнати преди 4-5 или 7 години без издадено разрешение за строеж. Това трябва да се прекрати, категорична бе тя.

Този проект е пример за хаотичния процес, който се случва в строителството. Той е огледало на държавата, каза Виолета Комитова по повод изграждането на подпорната стена с хотел в местността "Алепу“. За него има издадени две разрешения за строеж, които са в съда. Укрепването е завършено и въведено в експлоатация, но в него има три асансьора за бъдещата хотелска част.

Заварихме липса на проектна готовност за някои от участъците на автомагистрала "Хемус“, информира министърът в отговор на въпрос дали ще бъде спазен обявеният срок за завършване на магистралата и допълни, че, ако имаше такава и днес стартират строително-монтажни работи, обектът може да бъде завършен в срок.

Държавата е осигурила 5 млрд. лв. за нови пътища и свлачища. Има строителни фирми, които са изградили капацитет в пътния сектор, има всички дадености. Защо не правим страхотни пътища? Защото тези проекти се случват в корупционна среда, правят се извън закона, с много занижен контрол и накрая гражданите са постоянно недоволни. Това е въпрос не на фирмите, които участват в този процес. Това е въпрос на управлението. Министърът задава темите как ще се управлява този сектор. Ако някой иска да го поправи, трябва да вземе този процес в ръцете си, коментира арх. Виолета Комитова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: