Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Караджов: Кирил Петков и "Продължаваме лъжата" следват съветите на Гьобелс
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:23 / 15.06.2022Коментари (1)345
© НОВА ТВ
Регионалният министър отговори на обвиненията на премиера Кирил Петков за искани 2,5 млрд. лв. за "незаконни строежи". Очевидно е, че Кирил Петков и "Продължаваме лъжата" следват съветите на Гьобелс - една лъжа, изречена сто пъти, става истина. За тяхно съжаление, историята е показала, че лъжата винаги си е оставала лъжа". Това заяви на брифинг регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

Думите му дойдоха в отговор на изказване на премиера Кирил Петков, че междуведомствената комисия между МФ и МРРБ е открила 2,5 млрд. лева, които е трябвало да бъдат платени за "незаконни строежи". Тези средства трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискано от регионалния министър. 

"Научих от вас, че междуведомствената група, която е създадена с моя и на министъра на финансите заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, била излязла с един скандален доклад. Имало незаконни строежи за 2,4 млрд. лв., които регионалното министерство и аз сме настоявали да се платят веднага. Добричките, бели ангели "Продълкжаваме лъжата" и Кирил Петков ни били спрели", каза Караджов. 

"Тази комисия не казва тези договори да се развалят, а строежите да се обявят за незаконни. Тази междуведомствена комисия, в която само двама от членовете са мои представители, казват дословно следното: "Да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими", подчерта той. 

"Договорите са незаконни строежи по смисъла на ЗУД. Никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плащат. Комисията трябваше да каже кои суми и по кои договори да се платят, и то след проверката. Самото възлагане на договорите е законно и част от парите трябваше да бъдат платени. Но комисията отказа да се произнесе по този въпрос", добави още Гроздан Караджов

"Няма да стане. No pasaran! До днес бях тих и мълчалив, но щом се сипят лъжи, ще вадим документи и ще доказваме корупцията", отсече той.

По думите му в регионалното министерство не са знаели точния процент на основните ремонти. "Още в първите дни беше абсолютно ясно, че независимо какво е изпълнено-дали е текущ или основен ремонт, то е възложено от държавата и трябва да се плати. Но ние не знаехме какво да платим. Ако знаехме, никога нямаше да правя междуведомствена група.За мен новината е, че 79% са основен ремонт, но колко да платим не е решено от комисията. Комисията препоръчва да създам нова група, която да каже ценичка по ценичка".

Той беше категоричен, че трябва да се продължи със задълбочаване на проверките. "Този доклад трябва да влезе веднага в НС и предвид ситуацията да видим в НС какви дебати ще се развият. Ще следвам решението на НС."


Още по темата: общо новини по темата: 590
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
киро лъжеца е ТОТАЛЕН ПРОСТАК и ЛЪЖЕЦ!Такива са и неговите тролчета в този форум.Впрочем - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ,сополи нещастни?Май и дабълите са тръгнали да се *разграничават* от вас,простаци недоклатени!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: