Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Йорданова: От Прокуратурата се замитат определени случаи, какво става с кюлчетата и банкнотите?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:12 / 21.01.2022Коментари (3)311
© Фейсбук
"Не съм водила разговори за конкретни личности за председатели на двете комисии, на които предстои да се раздели КПКОНПИ. По-важно е с какви правомощия и как точно ще действат тези органи. Настоящата антикорупционна комисия продължава да служи като бухалка за неудобните и изтривалка за удобните. Тази комисия трябва да бъде със засилени правомощия, включително използването на специални разузнавателни средства, които да могат да се ползват в съда". Това заяви в студиото на Нова телевизия министърът на правосъдието Надежда Йорданова

"Главният прокурор трябва да носи своята отговорност", категорична е Йорданова. 

Тя каза, че на 8-ми февруари ще излезе решението на Конституционния съд дали правосъдният министър има право да иска предсрочното освобождаване на главния прокурор. Пленумът на ВСС ще реши дали събраните материали по този казус ще са безспорни и достатъчни за освобождаването на Иван Гешев.

"В момента от Прокуратурата се замитат определени случаи", зави Йорданова и попита какво става с кюлчетата, банкнотите. Година и половина по-късно – как работят. Има ли експертиза за автентичността на записите?

"Измислят всякакви оправдания, за да не кажат, че Прокуратурата отказва да прави разследване по този случай. Към днешна дата няма ефективен механизъм, по който да се търси отговорност от главния прокурор – предсрочното му освобождаване или наказателна отговорност. Проблемът не е само в личността, но и в самата институция. Има различни опции за контрол върху Обвинението. Едната е МВР да може само да образува досъдебни производства, които впоследствие прокуратурата ще може да отхвърли ако прецени, че не са законосъобразни.

Другата идея е в случаите, когато прокуратурата откаже да образува производство – отказът да може да бъде обжалван пред съда", смята правосъдният министър.По отношение на проблема с домашното насилие у нас, министърът на правосъдието уточни, че жертвите на домашно насилие са както жени, така деца и мъже. За 2021 г. били издадени 3244 заповеди за закрила. Предвижда се разширяване на кръга забрани, които да се налагат след издаването на такава заповед – включително контакт по телефон и интернет.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
надко-патко,стана каквото стана с *къщата в Барцелона* и *убита рускиня-спортистка*!Толкова си проста,че се учудвам как ходиш по улицата - все пак има кръстовища и свИтУфари!Фнимафай,чирвенуто значи дъ стуиш на мясту,а зиленуту - да ходиш на майната си!
+1
 
 
С кюлчетата и банкнотите става ,каквото ляга! Явно Гешев влияе и на каталунската прокуратура за къщата в Барселона. На тая тъпоклюна ,куха патка да и припомнят ,че прокуратурата излезе със становище ,че снимките нямат дата ,час и автор. Нека следствието в лицето на МВР да намери автора на снимките. Някой все пак ги е направил или този ,който ги е предал да каже от кой ги е получил. Снимки всякакви,навсякъде ,но кухината в гънките и е лично нейна придобивка. Не калинка ,а гомнарска бръмбърка.
+1
 
 
Май не са интересни кюлчетата,а интересите на някои олигарси...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: