Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Гечев: Ролята на браншовите организации е изключително важна за всеки отрасъл
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:19 / 24.11.2022Коментари (0)271
©
Ролята на браншовите организации е изключително важна за всеки отрасъл. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев при откриване на десетия национален агро семинар "Българското зърно за добра храна“, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Той коментира още, че именно браншовите организации трябва да са сегмента, свързващото звено, между производители и администрация.  Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието.

"Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони трябва да достигне максимално лесно до всеки един земеделски производител“, подчерта агроминистърът.  И коментира, че се надява организациите, и в частност НАЗ, да имат ключова роля това да се случи. Той допълни, че очаква неправителственият сектор да подпомага фермерите и да са гръбнака при прилагането на плана.

Аграрният министър посочи, че годината беше сложна за сектора и предизвикателствата пред пазарите продължават и към момента. И разясни, че в условията на продължаваща война трябва да се работи и за позеленяване на икономиката и селското стопанство, което е допълнително изпитание. "Има много различни изисквания и във времето, в което живеем вече не е достатъчно само да си добър фермер“, разясни министърът. И уточни, че трябва да си и достатъчно информиран, и иновативен, за да можеш да прилагаш политики, които дори не познаваш. 

Земеделският министър допълни още, че НАЗ винаги е била сериозна организация, която е значима не само в България, а и на международно ниво. "Аз съм свидетел, че нейното име и нещата, които тя прави са разпознаваеми и в Европа. Асоциацията винаги е била възприемчива по отношение на всяка иновация, била е отговорна при всички преговори в ЕС и държавата“, каза Явор Гечев. По думите му в тази трудна година организацията доказва, че наистина у нас има земеделие и то е на високо ниво.

"Българската пшеница винаги е била еталон в ЕС за качество, за здравословна храна, и когато купуваш родна пшеница тя гарантирано е на високо ниво“, акцентира земеделският министър.

Той се включи и в дискусионна част на агро семинара, като отговори на въпроси, поставени от членовете на асоциацията по актуални теми за фермерите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: