Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Димитров: Медиите са нашето спасение, защото в момента ние водим борба за нашия имидж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:45 / 02.11.2022Коментари (0)245
©
"Медиите са нашите партньори за утвърждаване на имиджа на България", това каза  министър Илин Димитров в приветствието си към участниците към 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим, информира пресцентърът на Министерството на туризма. 

"Световните срещи на българските медии са събитие с голяма значимост и публичност. Тези прояви са отлична платформа за популяризиране на постигнатите резултати в различни сфери от българската икономика, включително и в един от най-динамичните и перспективни отрасли, какъвто е туризмът". Това каза служебният министър на туризма Илин Димитров в приветствието си към участниците в 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим.

Туризмът е една от сферите, показващи на практика силата и значението на послания, които се отправят, е позицията на министъра на туризма.

"В медиите е нашето спасение, защото в момента ние водим една борба за нашия имидж. Разчитаме изключително много на вас, нашите медийни партньори и приятели, за утвърждаване на имиджа на страната ни като гостоприемна, спокойна и сигурна туристическа дестинация, като място на природна, духовна сила, на силна връзка и приемственост между традиции и настояще, история и бъдеще", каза Димитров.

По думите му всеки месец в медиите се появяват между 150 и 170 негативни заглавия по отношение на туризма. 

"Това са кликбейт заглавия и те вредят на нашия туризъм. Тук бих призовал наистина да преосмислим начина, по който говорим за туризма ни, начина, по който се отнасяме с него", коментира той.

Въпреки сложната обстановка в последните години, включително и в туристическия сектор, българската туристическа индустрия отбелязва много добри резултати. По данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие през 2019 г. над 12 млн. чуждестранни туристи са посетили България, 9,3 млн. от тях са регистрирани в места за настаняване, а приходите от туризма са достигнали 3,7 млрд. евро, посочи още той. Приносът на сектора към брутния вътрешен продукт на страната е 10,8%, а делът му в общата заетост е 10,6%, допълни министър Димитров.

В периода януари – август 2022 г. броят на чуждестранните туристи, посетили България, е 4 222 094, което е ръст от 61 % спрямо същия период от 2021 г.

"Министерството на туризма работи ползотворно с Държавата Израел, допълни министърът. Страната е все по-популярна дестинация за българските туристи, а през 2019 г. България е посетена от 244 хиляди израелски туристи, съобщи министърът. След спада по време на пандемията, само за деветте месеца на 2022 г. България е посетена от над 116 хил. туристи от Израел, което е ръст от 2,9 пъти спрямо същия период на 2021 г. В периода април - август 2022 г. 4 417 българи са пътували до Израел с цел туризъм", посочи още той.Министър Димитров обяви, че вече се подготвя рекламата и организацията на предстоящата туристическа 2023 г.

Приветствие към участниците на 17-ата Световна среща на българските медии отправиха още вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Иван Ченчев, министърът на културата и на туризма Велислав Минеков, посланикът на България в Тел Авив Румяна Бъчварова и ръководителят на Делегацията на Европейския съюз в Държавата Израел Димитър Цанчев и представители на 20 български медии от 13 държави.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: