Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, но се занимават с престъпна дейност
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:54 / 09.11.2022Коментари (0)450
© NOVA
За съжаление изпратихме в последния му път един достоен наш служител. Това каза служебният министър Иван Демерджиев пред журналисти след поклонението пред загиналия полицай в родния му град. "Той изпълни дълга си“.

Извършителите са задържани, работи се с тях интензивно от турска страна, допълни Демерджиев. "Имаме уверение от тях, че разследването е напреднало и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси. Изключителна изродщина, по никакъв друг начин не мога да опиша това, което е станало. Човешко същество не може да подходи по начина, по който е подходено спрямо полицая.“

Не мога да се съглася, с критиките, които се отправят към ръководството на МВР, заяви Демерджиев. "Аз заварих "Гранична полиция“ в изключително тежко положение. Дойдох тук, за да покажа, че положението е тежко и трябва да се справим с него. В последните години никой министър на вътрешните работи не е стоял толкова близко до служителите си, за да бъдат решени техните проблеми. Не може проблеми, създавани през последните 10 г. - с намаляване щата на "Гранична полиция“, с изграждането на едно бутафорно съоръжение, със системното занемаряване на техническото обезпечаване на тези хора, да се пренася върху действащото ръководство, което от първия си ден направи поредица действия, за да се възстанови и да се поправи, както щата, така и съоръженията, които обезпечават живота и здравето на хората, които обезпечават защитата на държавната граница. Така че за мен са съвсем неуместни тези критики“.

Задържаните са турски граждани, в голяма степен е ясно какво точно са направили и какви са били мотивите да го направят, но тъй като е следствена тайна, не мога да споделя на този етап, допълни вътрешният министър.

Убийството е извършено от турска територия, а гилзите, които са намерени от българска страна са от автомат "Калашников“, с който е отвърнал военнослужещият на стрелбата от турска територия, обясни Демерджиев. "Фаталните изстрели са дошли от турска територия, произведени са с ловна пушка“.

Има възможност двамата турски граждани да бъдат екстрадирани, но това зависи от турските власти, каза Демерджиев. "Има образувани наказателни производства и в Турция, и в България, вярвам че прокуратурата ще направи такова искане и турските власти ще се произнесат по него“.

"Двамата задържани за убийството на полицай Петър Бъчваров край Елхово се занимават с престъпна дейност, но тя не е каналджийство, нито трафик на дрога. Покойният униформен бе награден посмъртно с почетен знак на МВР трета степен.

Демерджиев потвърди, че арестуваните са братя. "Не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви", каза още министърът. Но не даде повече подробности, тъй като те все още са следствена тайна. Такава били и мотивите за действията на нападателите, макар че те вече били почти напълно изяснени.

"Двамата са се занимавали с престъпна дейност. Извършвали са престъпления по отношение на мигранти и в един момент са решили, че някой им пречи на това“, в заключение каза Демерджиев.

Още по темата: общо новини по темата: 70
16.02.2024 »
06.02.2024 »
13.10.2023 »
12.10.2023 »
12.10.2023 »
09.10.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: