Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Цеков: Целта ни е повишаване на конкуренцията и качеството
Автор: ИА Фокус 19:49 / 19.06.2023Коментари (0)187
©
Възможности за сътрудничество с цел повишаване на качеството при изпълнение на строителството на важни за страната ни инфраструктурни обекти обсъдиха на среща днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара, информираха от пресцентъра на МРРБ.

В нея участваха заместник-министрите на регионалното развитие Ангелина Бонева и Ивайло Стайков, както и началникът на кабинета на министъра Николай Сайков. Посланик Дзара бе придружена от Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България.

"Целта ни е повишаване на конкуренцията и качеството. Моето желание е да почерпим от големия опит на Италия в строителството на пътища, както по отношение на формулирането на технически спецификации и изисквания за качество, така и по отношение на инженерната мисъл“, отбеляза министър Цеков. Той допълни, че за новото ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура“ ще бъде полезно да посети аналогичната институция в Италия и на място да се запознае с добри практики, които да се приложат у нас за повишаване качеството на строителството.

"Фокусът на правителството е насочен към планирането и проектирането на обектите, които предстои да бъдат изграждани“, каза още министър Цеков. И напомни, че през последните години чуждестранни компании са отсъствали от търговете за големите пътни инфраструктурни проекти у нас.

"От наша страна има висок интерес за сътрудничество. Ще работя за възстановяването на присъствието на италиански компании в процедурите за строителство на пътища в България. През последните години интересът на наши фирми от този сектор намаля заради инхаус процедурите“, заяви Н. Пр. Дзара.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството допълни, че предстои рестартиране на строителството на автомагистрала "Хемус“. В отговор на

въпрос за доизграждането на трасето на Транспортен коридор № 8 Андрей Цеков информира, че активно ще се работи за възраждане на идеята за магистрала "Рила“, която ще служи като далечен югозападен обход на София. Очаква се и напредък по подготвителните процедури за магистрала "Черно море“, за да може през следващата година да се пристъпи към възлагане на проектирането и строителството ѝ.

"Имаме нужда от всяка помощ за стратегически подход към регионалната политика и инфраструктурата, така че процесите да са необратими“, отбеляза регионалният министър.

Н. Пр. Дзара отбеляза, че подобрената свързаност между регионите означава по-добри възможности за тяхното развитие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: