Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министрите в почивка на ротация
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:25 / 19.07.2016Коментари (0)492
© Blagoevgrad24.bg
Министерският съвет ще работи ударно и през летните месеци. Няма да има седмици без заседания, обясниха за "Монитор" от "Дондуков" 1. Непрестанната работа на кабинета ще бъде подсигурена чрез ротация при почивките на министрите.

Самият премиер Бойко Борисов вече обяви, че няма да излиза в дълъг отпуск, а ще използва някой от горещите уикенди само да отскочи до правителствената резиденция "Евксиноград" и любимото му Слънчево бунгало. 

Останалите щял да използва за откриване на вдигнати из страната обекти.

Този железен работен режим обаче няма да важи за самите министри. Премиерът им е дал свободата да си починат през летния сезон, като не е спуснал строги ограничения за отпуските. Единственото изискване, което е поставил на министрите си Борисов, е да осигуряват кворум за заседанията на МС. Така членовете на кабинета ще излизат на ротационен принцип, като ще стиковат помежду си почивките
за да има необходимото присъствие на "Дондуков" 1. 

Правилникът за работа на МС разписва изискване около масата за заседания да присъстват повече от половината от министрите. При 19 членове на кабинета заедно с премиера, това означава, че е необходим кворум от поне 10 души. При отсъствие с изричното разрешение на Борисов може да се праща и някой от заместниците, но според правилника те не се броят при определяне на кворума.

За разлика от министрите обаче, депутатите вече си гласуваха дълга 32-дневна ваканция, която им е гарантирана и в правилника за работа. Така, целият август остава свободен за народните представители да приготвят багажа за близки и далечни дестинации. Доста от тях явно също са избрали да натопят крака във водите до "Евксиноград", тъй като резиденцията вече е запълнена до краен предел. На правителствения сайт за базите на властта изрично пише, че в стопанството няма никакви свободни места нито за юли, нито за август.

Почти същото е положението и в представителната база в Шабла, където все пак от втората половина на август може да се намери легло и за външни посетители. Луксозна стая там в този период върви по 90 лв. на вечер. По-тънки цени и повече възможности за резервации предлага почивната станция в Слънчев бряг. Стая за двама там може да се запази и за 50 лв. на нощ през втората половина на август.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: