Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мика Зайкова: Санкциите по "Магнитски" са страшен срам и резил за България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:22 / 09.06.2021Коментари (0)334
©
Според Мика Зайкова хората в България са приели с топло отношение и одобрение изказването ѝ при откриването на 45-ото НС, защото винаги се е стараела да говори истината.

"Била съм винаги непокорна душа, понатрупала съм за 79 години и мъдрост, не знам защо хората ме харесаха, аз казах това, което мисля на откриването и ако пак съм най-дъртото нещо в следващия парламент, пак ще кажа нещо, което мисля", заяви тя.

 

Според Зайкова от "Има такъв народ", решението на Слави Трифонов, че няма да се кандидатира за следващия парламент, не само че няма да намали гласоподавателите за партията, а ще ги увеличи.

"Това е една много добра позиция, аз не смятам, че партиийните лидери непременно трябва да бъдат депутати, защото като депутат той ще носи отговорност само за региона, който представлява, а като лидер на партия ще носи отговорност за цялата партия и за всички хора, които е предложил за депутати", каза в интервю за БТА Мика Зайкова.

"Когато си имал куража да направиш партия и още на първите избори тя да е на второ място с малка разлика от първия, това е голям успех. Той има опит, хората го гледат, защото през него в различни периоди на неговите изяви, са виждали истината за България и го уважават именно за това", посочи Зайкова.

По думите ѝ, житейският преход от синдикализма към политиката не е труден, когато защитаваш интересите, които винаги си защитавал. За нея решението на следващ парламент за преизчисляване на пенсиите със среден осигурителен доход от 2018 година вече е неизбежно и няма да има партия, която да се противопостави, защото политиците би ги било срам да не се погрижат за възрастните хора.

Бившият синдикалист смята, че пенсиите трябва да се преизчисляват на всеки пет години, което е заложено и в програмата на партията.

"До 2024 година тежестта на година стаж в пенсионната формула трябва да расте ускорено и да стигне 1,5, а таванът на пенсията и на осигурителния доход трябва постепенно да се вдига и да падне, за да има справедливост", допълни Зайкова.

По думите ѝ, навсякъде в ЕС пенсиите са заместващ доход от доход, който си получавал, като в скандинавските страни заместването е 80-90 процента.

"В България този заместващ доход по официални данни е 35%, което означава, че всеки пенсионер след пенсиониране веднага затъва в мизерия", заяви Зайкова. Според нея, "под чертата" са не само пенсионерите, а 80% от българите, които нямат достатъчно пари, за да живеят нормално.

"Прочухме се и с едно първо място - станахме единствената държава в ЕС, която има толкова много санкционирани по закона "Магнитски". Това е страшен срам и резил за България", каза още Мика Зайкова. Според нея, този срам може да се изтрие, ако продължи борбата с корупцията и се направи читав Национален план за възстановяване и устойчивост с добри проекти.

Още по темата: общо новини по темата: 47
12.06.2023 »
18.02.2023 »
15.02.2023 »
12.02.2023 »
12.02.2023 »
12.02.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: