Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Местан: Аз няма да поема чужд грях, съвестта ми е спокойна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:11 / 08.05.2019Коментари (65)1058
Естествено е, че тая травма няма да отмине никога. Ако има зрители, които продължават да виждат мен виновника за причинената смърт на 6-месечното бебе, аз не им се сърдя. Това убеждение е насадено у тях с редица фалшиви новини, с една тенденциозна интерпретация на фактите. Това заяви пред btv лидерът на ДОСТ Лютви Местан по повод фаталната катастрофа в Кърджалийско, при която загина 6-месечно бебе.  

"Аз заставам пред вас със спокойна съвест, разбира се, продължавайки да изпитвам дълбоко страдание за малкото бебе“, каза Местан. Той, обаче, подчерта, че не се чувства виновен. "Аз няма да поема чужд грях или чужда вина за тази трагична смърт“, категоричен беше той.  

"Платих 10 000 лева гаранция независимо, че можех и да не я платя - уточни още политикът. Избрах да платя тази гаранция, за да не давам основания на прокуратурата да продължи да продуцира фалшиви новини“, обясни той.

Местан посочи още, че има право да напуска страната. "Притесненията, че бих се укрил, не са основателни. Укрива се виновен човек, а аз не се смятам за виновен“, каза той. "На мен не ми е представено дори минимално доказателство за вината ми. Не съм извършил нарушение на закона за движение по пътищата", заяви Местан.  

Той нарече изнесените от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова данни за негови стари нарушения и глоби като "квалифицирана клевета“. Политикът показа въпросните фишове от 2013 година и посочи, че те са съставени на автомобили, които тогава са били собственост на ДПС и са управлявани от тогавашния организационен секретар Мустафа Крадайъ или негов шофьор. Според него, обвиненията са атака срещу него заради предстоящите избори за Европейски парламент.

Местан посочи, че ще заведе дело за клевета срещу прокуратурата. Той призова главния прокурор да разпореди проверка и каза, че очаква да се отмени постановлението за отнемането на книжката му. Според Местан бащата на бебето е бил известен на полицията с безразсъдното си каране. Той не можел да гледа кадрите от катастрофата, защото ставало въпрос за "откровен камикадзе“.

Местан извади данни, че мъжът често бил засичан да кара с висока скорост, дори и в населени места. Относно катастрофата той каза: "Видях кола с огромна скорост пред себе си. Тръгвам плавно и навлизам в дясното платно. Неговото платно вече е абсолютно свободно, могат да се разминават две коли. Нямам никакво обяснение защо, пресичайки непрексъната линия, пресичайки остров, той навлиза в моето платно. Вместо да продължи в неговото дясно платно, влезе в моето. Инстинктивно забих спирачки и последва жесток удар“. Той извади снимки, които според него доказват, че ударът е челен. Лявата страна на неговия автомобил била непокътната.

Още по темата: общо новини по темата: 44
26.03.2024 »
23.11.2023 »
01.09.2023 »
06.06.2023 »
21.02.2023 »
13.01.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стига с това столче,или кресло... Има,ли ПТП-има...
+4
 
 
Видимостта от "стопа" до завоя от където идва БМВ-то е около 60-70м.При движение с 120км/ч ,100 метра се изминават за 3 секунди. Изводите са за разумните и съобразяващите се със ЗДП където е записано " ...да се движи със съобразена с пътните условия скорост."
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 08.05.2019 г.
0
 
 
Затвор за тоя предател на България! Шпионин на Ердоган и негов храненик!
+3
 
 
Някой от обвиняващите Местан може ли да обясни защо колата му е ударена отпред и леко вдясно(десния фар е помлян), а не отляво, при положение, че е отнел предимство? Също и защо няма 1 см спирачен път от другия автомобил? И последно защо шофьорът на другата кола си е изтрил клиповете във Фейсбук, в които се хвали с безрасъдно и състезателно шофиране, включително и в града? Най-силно ме интересува отговора на първия въпрос...
+2
 
 
Това, че е политик, не означава, че е непременно виновен. Но улицата му е издала вече присъдата. А бебето, ако беше в бебешко столче с колан, сега щеше да е живо и здраво.
0
 
 
Предлагам,да го изберем за евродепутат...1,ще се отървем от него 2,в Еропа,като не спре на STOP, там,да намери свидетели,че е спрял..
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: