Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мейзер: Не съм циганка, аз съм рекламното лице на правосъдието!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:16 / 29.03.2018Коментари (11)2238
© Blagoevgrad24.bg
"Спрете да пишете, че съм циганка, не съм циганка!" Това заяви след излизането си от съдебната зала днес пред медиите Анита Мейзер, предаде репортер на Varna24.bg.

На въпрос от журналисти какво е действително здравословното й състояние тя каза: "Може да няма значение. Въпросът е, че има заложник на затвора, Анита Мейзер - рекламното лице на правосъдието“, лаконично заяви Желева.

Днес бе поредното заседание по наказателното дело, водено срещу Анита Желева, която обжалва пред Варненския апелативен съд осъдителната присъда на ОС – Варна, признал вината й за 2 престъпления – затова, че причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че предложила подкуп на полицейски служител, днес продължи с изслушване на допълнителна Съдебномедицинска експертиза (СМЕ). Вещите лица трябваше да изяснят дали установените травматични увреждания по тялото на починалия мъж могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства в предходното съдебно заседание подсъдимата. Припомняме, че Желева се отрече от показанията, дадени на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. На предходното заседание пред Апелативен съд-Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар.“свински опашки“ около краката и врата на съпруга си Николай. Според нея, Николай сам е поставил и затегнал две стяжки около врата си.

В хода на съдебното заседание и след изявление на вещите лица, работили по допълнителната СМЕ, съдът установи, че при изготвянето на заключението по експертизата, експертите не са се запознали с всички материали, налични по досъдебното производство, в това число и с протоколите за оглед на местопроизшествието. Съдът се съобрази със становището на прокуратурата и на защитата на близките на Николай Димов и допусна повторна комплексна СМЕ с участието на трасолог. Екипът от вещи лица ще трябва да се запознае с всички налични материали, събрани в хода на досъдебното производство(протоколи за оглед, фотоалбуми и др.), включително и с тези, събрани при гледането на делото пред първата съдебна инстанция и при въззивния контрол. С оглед на обстоятелството, че протоколите за оглед, писани на ръка от разследващия полицай са нечетливи, съдът указа на полицейския служител да ги приведе във вид, който да се ползва от вещите лица.

Съставът на Апелативен съд – Варна разпита в днешното съдебно заседание и разследващия полицай Веселин Радев, водил близо 8 часа оперативна беседа с Желева часове след установяване смъртта на съпруга й.

Днес Варненският апелативен съд отново остави без уважение молбата на защитата на Анита Желева за изменение на мярката й за неотклонение. След като се запозна с представена от защитата й епикриза от проведено лечение на подсъдимата в затворническа болница София, съдът назначи изготвянето на СМЕ на Желева. Тя ще трябва да установи дали наличното заболяване й позволява престой в местата за лишаване от свобода.

Апелативният съд във Варна насрочи следващото съдебно заседание по наказателното дело на Анита Желева за 28 май 2018 година от 9,00 часа.

Припомняме и присъдата, която подсъдимата обжалва пред Варненския апелативен съд. За убийството по непредпазливост Желева получи от първата съдебна инстанция три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4 години и половина “лишаване от свобода“. От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.


Още по темата: общо новини по темата: 117
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
то и ,,правосъдието,, като ВАС мангалите
+3
 
 
Циганското мешере трябва да заведат иск за нанесени морални щети, ако бъдат сравнени с настоящата съдебна система в България. Да бъдеш наречен съдия или прокурор е по-унизително от обида от сексуален характер.
+4
 
 
Правилно...Рекламното лице на Правосъдието в България е един грозен,силиконов ,мангалски г*з.
+3
 
 
Що така, бе Анита? Ми то в България да си циганин е гордост и привилегия! Не плащаш нищо, но ти плащат всичко! И си неподсъден!
Aнонимен
на 29.03.2018 г.
+3
 
 
Не била циганка! Ако каже пък че е българка трябва да я съдят за обида на България!
+2
 
 
Баси правосъдието! За убийство - 3,5 год. , за подкуп - 4,5 год. ?!?!? Няма такава държава....!
+2
 
 
Ти си рекламното лице на женския затвор...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: