Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Масови съкращения в два български завода: Близо 300 души остават без работа!
Автор: Рени Атанасова 16:50 / 27.03.2024Коментари (0)829
©
Масови съкращения готвят в две предприятия в Старозагорски регион. Това съобщи на пресконференция директорът на "Бюро по труда“ – Стара Загора Любен Георгиев, предаде репортер на "Фокус". Той отбеляза, че предприятията са ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3“ и "М+С Хидравлик“-Казанлък.

"Според уведомленията, които са изпратени до нас, работниците на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще бъдат освободени на 10 май, а тези на "М+С Хидравлик“ - на 16 април. Вчера, на среща в Министерството на социалната политика, под ръководството на министър Иванка Шалапатова, на която присъстваха Агенцията по заетостта, различни отдели от МФСП, синдикатите от КНСБ и "Подкрепа", както и някои работодатели, се обсъдиха всички добри вариации за тези работници. Доколкото разбрах, синдикатите се разбраха от днес да започнат картографиране на служителите на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3“, за да видим какви ще бъдат техните потребности. Самият работодател пое ангажимент да им изплати между 6 и 12 заплати, взависимост от трудовия стаж, който имат във фирмата", каза Георгиев.

Той заяви, че от "Бюро по труда"-Стара Загора имат готовност да организират и трудова борса. "Ще приложим абсолютно всички инструменти, които имаме по Плана за възстановяване и устойчивост, като основните са за преквалификация. Министър Шалапатова пое ангажимент да качи на страницата на Министерството на труда и социалната политика абсолютно всички мерки, които може да се приложат към тях, защото реално погледнато те са пионери", уточни Георгиев.

Припомняме, че поводът на вчерашната среща в Министерството на труда и социалната политика бе обявеното на 22 март 2024 г. решение на ръководството на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3“ да съкрати около една трета от персонала – до 160 души. Съкращенията ще започнат в средата на месец май, когато изтича законовият 45-дневен срок от уведомяването за стартиране на процедура за масови уволнения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: