Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Марков напуска политиката: Гордея се, че бях великият депутат с най-много приети закони
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:51 / 29.01.2021Коментари (5)678
© БГНЕС
Георги Марков обяви, че слиза от парламентарната сцена. Той също така разкри интересни моменти от участието си на нея

НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ

Приятели,

Благодаря Ви за огромния интерес към желанието ми да стана трети главен прокурор. Трогнат съм от подкрепата, но, за съжаление, страната ни ще остане само с двама главни прокурори – един главен и един баш главен, който ще го разследва. Засега няма да има трети, който пък да разследва втория. Така кандидатурата ми отпада, но обещанието за статията "Как Байдън ще обедини България, след като обедини САЩ“ остава. Скоро ще имате възможност да я прочетете.

Въодушевени, тази сутрин ми се обадиха доста приятели да съберат подписка за номинирането ми за депутат от ГЕРБ, за да я носят на "вентилаторите“. Със сигурност щеше да е забавно, но отклоних това начинание. Понастоящем съм депутат на ГЕРБ без номинация, нито с подадена молба, а по настояване лично на Борисов – още 2 месеца ще бъда неговия депутат. А и не са разбрали посланието ми последните дни – огън служба не остана. Отдавна бяха войнишките години, а по-младите не са и служили в казарма, за да знаят този лаф отпреди уволнението.



Изложеното ми даде повод да се сетя, че само дни преди изтичане мандата на този парламент на 26 март, ще чукна 71 години, ако е рекъл Господ. Та, сега е моментът да кажа ясно: НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ.

Последните 32 години имах уникалния шанс да стана мажоритарно избран депутат във ВНС, и то от първи тур със синята бюлетина. Гордея се, че бях великият депутат с най-много приети закони и особено тези, разширяващи съдебния контрол над администрацията; ликвидиране на т. нар. административни юрисдикции /правораздавателни органи, извън съдебната система/.

През 1991 г. бях сред първите в първата редица на СДС. Главата ми роди гладната стачка на част от 39-те депутати, напуснали ВНС. На 13 октомври 1991 г. нанесохме първата загуба на БСП. Написах закон от само няколко разпоредби, с който декември 1991 г. върнах 25 хил. магазини на хората /това всичко, дето виждате по "Витошка“, бяха държавни магазини, а с моя закон станаха от държавни частни само за 6 месеца/.

През 1994 г. станах най-младият за времето конституционен съдия – 44 г., назначен от легендарния президент д-р Желю Желев. С кратък мотив: "Жоро има самостоятелно мислене.“

През 2013 г. станах от ГЕРБ, в онази зловеща събота на Костинбродската афера. По-отвратително, подло и селско начинание не бях виждал. Нарушено беше конституционното право на избирателите свободно да формират политическата си воля в деня за размисъл.

В понеделник сутринта ме поканиха в bTV Виктор Николаев и Ани Цолова и гръмнах бомбата: ГЕРБ трябва да заведе конституционно дело за касиране на изборите. Минута след като излязох от студиото ми звънна Борисов и ГЕРБ внесе искане за касиране на вота пред Конституционния съд, СТАВАЙКИ ОТ ОБВИНЯЕМ ОБВИНИТЕЛ. Съдът допусна делото за разглеждане по същество, но не му стигна кураж да касира вота, както неотдавна направи австрийският Конституционен съд.

През 2014 г. Цецо ми звънна и ме покани веднага да се срещнем, като се върна от Унгария. Каза ми: "Г-н Марков, шефът те кани за депутат. Като паднахме в дупката след Костинброд, само ти се хвърли да ни защитаваш, всички се изпокриха. Сега замириса на власт и отново телефоните ни зазвъняха – всички са мераклии за депутати.“ Благодарих на Цецо и казах, че току-що бях приключил кариерата си в "Левски“ и предпочитам да живея в Унгария, затова няма как да стана депутат.

На другия ден Цветан Цветанов пак ми звънна и каза: "Премиерът те моли да дойдеш до централата.“ Бяхме само тримата, направи ми впечатление, че Цветанов говореше на Борисов на Вие. Очевидно Бойко беше изненадан от отказа да стана депутат, вероятно считайки, че това е малко за един бивш конституционен съдия. Погледна ме в очите и ми каза: "Жорка, каквото кажеш.“ Пак благодарих и отказах, и си останах консултант.


Имах щастието да присъствам на церемонията през ноември 2016 г. в Будапеща, когато Бойко беше награден от Виктор Орбан с голям унгарски кръст. На връщане ме извика до себе си в самолета и настоятелно ми каза: "Много ми трябваш за тези избори!“ Съгласих се и станах кандидат за депутат от ГЕРБ от гражданската квота в 24-ти избирателен район. Бях втори в листата, след Горанов. Тежък район, със сравнително силно ДСБ, а БСП с водач на листа най-доброто лице на партията за всички времена – Стефан Данаилов. Победихме ги с 10% /най-добрият резултат на ГЕРБ в София/.

Не съжалявам, че станах депутат в това Народно събрание. Изградих страхотни приятелства, станах най-добрият депутат-екскурзовод в Унгария на много колеги. За 4 г. с никой в целия парламент не си казах крива дума, но най-важното – ПОЛУЧИХ ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС ДА ГЛАСУВАМ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Гласът ми се оказа решаващ – с 10 на 9 гласа тя беше отхвърлена. ТОВА БЕШЕ ГЛАСУВАНЕТО НА МОЯ ЖИВОТ. Медии оповестиха решението в 14:00 ч., а Борисов я спря в 16:00 ч., след това хитро я прати на Конституционния съд и тя беше кремирана. България се отърва от третия пол, комитета ГРЕВИО и джендър идеологията.

Благодарен съм на Борисов и ГЕРБ за незабравимите форуми в зала "Арена Армеец“. Когато за пръв път се качих на трибуната и погледнах залата, трепнах, казах си: Боже, тези хора ще побеждават дълго на избори! Говорих от сърце и душа, както аз си мога, та дори и събудих Жан-Клод Юнкер на първия ред.



Благодаря на Цветанов и Соколова, че ме каниха лектор на женските семинари на ГЕРБ – в Сливен, Велико Търново, Албена, Разград.

Такива прекрасни герберки на различна възраст, от различни населени места, с различни професии, с одухотворени очи при пълни зали те карат да повярваш, че България ще е вечно жива. А вечерите бяха купони с такава атмосфера с песните на Веско Маринов, на каквито в живота си не съм присъствал. Казах на Борисов, че и Орбан няма такава женска организация.

Благодаря на всички депутати, кметове, областни управители, които ме поканиха из страната да представям книжката си "Феноменът Виктор Орбан“. Пратих на унгарския премиер албум със снимки от пълните зали и опашки за фотографи от: Пловдив, Варна, Русе, Поморие, Казанлък, Севлиево, Ловеч, Хасково, Пазарджик, Монтана, Враца, Смолян, Стара Загора, Тетевен, Самоков, Добрич, Разград, Кюстендил, Дупница и др.

Толкова се трогна Виктор, че ми изпрати специално писмо и ме покани на среща за 35 минути на кафе в резиденция "Кармелита“. Завършвам си мандата горд, че гласувах, както изисква Конституцията, по съвест. Затова гласувах срещу оставката на Делян Добрев – най-талантливият млад политик последните години. Затова и не гласувах за новата "стара“ Конституция, защото, след като си бил конституционен съдия, независимо как се казваш, не можеш да лепнеш петно на претенциозната юридическа гилдия при подобно недоразумение, какъвто беше внесеният проект.

Приятели, слизам от парламентарната сцена, но продължавам политическите си коментари. Впечатлен съм от Бойко Борисов, който нито един път не се опита да ме цензурира, дори и когато в гледани телевизионни предавания гневно критикувах канцлера Меркел за мигрантската й политика. Не се опита да ми сложи наморник дори от коприна. Винаги ще помня думите му: "Жоре, говори каквото и когато намериш за добре, само не от името на партията, затова съм те взел от гражданската квота.“

За 25 години приятелство не сме си казали крива дума – така ще бъде и занапред.



Желая на всички приятели Господ да ни избави от чумата, за да си върнем свободата! Бъдете здрави и нека да чуем песента "Liberta“, в изпълнение на великия Ал Бано, незабравимия Гого и чудесните "Тоника“:






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Предател, ма те сички от СДС-то бяха такива, агенти на комунягите.
+1
 
 
Колко ли съдби е зачернил този "господин", но всичко се плаща на този свят.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 29.01.2021 г.
+3
 
 
Много долна душица! Агент на ДС, затова винаги го въртят във властта.
+1
 
 
Кретен с колко Радев победи Цецка.Ти от сдс ли си или от герп/тикви/
+1
 
 
Не зная дали ще се публикува коментара, за мен има цензура. Нека въпросният господин да се гордее. за мен той е предател. Какви са личните му отношенията му с Бойко си е негова работа. С работата си като народен представител поставям оценка "задоволителна", но няма как , ако си в листа на дадена партия да имаш друга. Да си дава пред Господ отчет за спазването на господните заповеди.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: