Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мария Габриел: Замразяваме преговорите за правителство
Автор: Цвети Христова 17:48 / 27.05.2023Коментари (1)444
© Фокус
ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на брифинг с ръководството на ГЕРБ. Политическата ситуация, породена от огласяването на записи от заседание на "Продължаваме промяната" беше обсъдена днес от Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, предаде репортер на "Фокус". Въпросните записи породиха напрежение сред актива на партията на фона на заявеното намерение за съвместно управление с втория мандат за кабинет. 

В предстоящото заседание участва и Мария Габриел, която, според договореното досега с ПП-ДБ трябва да бъде вицепремиер в първите 9 месеца на кабинет с втория мандат, след което да поеме премиерския пост от академик Николай Денков

Ето коментара на Мария Габриел за записите, в които се чуват и изказвания по неин адрес: "Уведомих най-напред акад. Денков. Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа, разклащане устоите на държавността и неспазване на фундаментални принципи на републиката. Оставям настрана лъжите по отношение на личността ми, това не е проблемът. Тук може да става дума за начин на управление, в разрез с всички европейски принципи и практики. Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. България не е параван. България е суверена държава. Решенията се взимат единствено в България. Аз не мога да участвам под нито една форма".

Записът, разпространен от Радостин Василев, предизвика политическа буря в държавата на фона на постигнатото споразумение за съставяне на кабинет между първите две парламентарно представени формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В записа се говори за "изпиране на Бойко Борисов", както и че докато Борисов "се страхува от Гешев", правителство ще има. 

Въпрос е и какво означава "ала-бала с президента", коментира Габриел и посочи, че не може да участва в преговори без ясни отговори и гаранции за спазване на принципи. Според нея варинатът за експертно правителство продължава да има най-голяма подкрепа, но в момента е по-важно да има яснота че законът не се нарушава, както и че не се политизират държавният апарат и службите.

По време на брифинга от ГЕРБ-СДС уточниха, че замразяване преговорите с ПП-ДБ за кабинет, не означава прекратяване. Борисов поясни, че ще бъдат размразени преговорите, ако ГЕРБ видят в ПП-ДБ желание за експертно правителство, за кратко време.


Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нещо цялата работа почва да намирисва. Хлъзгави и безпринципни политици, знаещи много добре как самите те обсъждат другите, стават свръхчувствителни. Още повече, знаейки много добре, че едни и същи ченгета от ДС могат само едни и същи номера със записи, компромати, костинбродски простотии. Дали просто и двете партии не са решили да кешират с обезценени рубли като Василев? Няма как да го направят по собствено желание, защото знаят, че 70% от избирателите не искат рубли и скоро ще има шутове наред. И хоп - висока топка от ДС дружинката на помощ! Няма как да си толкова тъп и да не знаеш, че ако не този, ще се извади друг запис, защото матушката вече и в ЮАР си търси лихвите, камо ли някакви местни ченгенца в МВР, ДАНС и не знам си къде. Много, ама много елементарно мероприятие.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: