Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майката, обвинена за убийството на децата си, признава в жалба: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:16 / 23.11.2020Коментари (0)740
©
32-годишната Кристина, обвинена, че е заклала двете си деца в Сандански, е била заплашвана от мъжа си Георги, че ще я принуди да се самоубие, предава "Faktor".

В сигнала до органите на реда Криси описва последния семеен скандал, след който напуска жилището. Драма се разиграва на 5 октомври тази година. Младата жена обяснява, че се е запознала с Георги през 2014 година, а след това решили да живеят заедно. Тя разказва, че за последните 6 години е подложена на непрестанен тормоз, насилие и психическо издевателство. След всеки пореден побой майката е пускала жалба в РПУ, но никога не си е вадила медицинско свидетелство, а Георги винаги така нагласял нещата, че да няма свидетели.

"Удари ме по главата и ми се закани: "Ще те принудя да се самоубиеш, като полицайката от РУ Сандански, която скочи от блок в София". Ще ти упражня такова психическо насилие, че няма да можеш да издържиш". За този побой Криси си е извадила медицинско свидетелство.

За насилието и драмите в живота на Кристина пред Faktor.bg свидетелства и брат й Илиян Дунчев. След убийството на племенниците си, той се е прибрал незабавно от Австрия, където работи и живее през последните 10 години.

"На 26 ноември тази година съдът в Сандански трябваше да даде ход по нейно дело срещу Георги за тормоз и домашно насилие. Последните дни преди убийството на децата сестра ми е била под тотален психически тормоз и насилие от страна на Георги и адвоката му Ангел Белички.  Кара ли са я да се откаже от жалбите си, от съдебното дело и адвоката си. Принуждава ли са я да подпише абсурдно съгласие, че децата остават в къщата на Георги, че тя ще ги вижда само два пъти месечно, при условие обаче, че и тя остава да живее в същия дом. Всичко това е разказала на майка ни само дни преди кървавата драма. В деня на убийството на децата – 19 ноември, Криси ми се обади от телефона на Георги. Чувах как той и диктува какво да говори. Обясни ми, че решили заедно тя да се откаже от съдебните дела. Тоест, преди кървавата драма сестра ми е била под брутален стрес, тормоз и насилие 

Вече стана обществено достояние, че е била насилвана и малтретирана и от свекъра си. Георги й е опирал пистолет в главата, плашейки я с убийство. Отправял е заплахи и към родителите ни", разказва съкрушеният от трагедията брат.

"От страх и срам тя е криела  от близките си зловещия си начин на живот с Георги. Но въпреки това в отделни моменти се отпускаше и споделяше за насилието и стреса, който изживява. Семейството й има тежки съмнения, че тя е физическия извършител на убийството, но е заставена да поема чужда вина", признава Илиян.

Според близките й не е изключено в следствие на тотален психически тормоз да е подтикната да извърши престъплението. В подкрепа на тази теза са и саморъчните й признания, че чрез психологически репресия Георги ще я накара да се самоубие.

За кървавата трагедия в Сандански братът обвинява преди всичко институциите,

които с пасивност и бездействие са остави Георги в продължение на 6 години да я малтретира, без да реагират на жалбите на Криси. Почерненото семейство има съмнения, че целият случай се манипулира и ако не се поеме от Специализираната прокуратура, в Сандански истината ще бъде заметена и потулена. Роднините подозират също, че след като Георги е освободен от ареста, има опасност да укрие и заличи важни свидетелства и улики, които разследващите са пропуснали.

"Най-зловещо е, че медии, с помощта на някои институции в Сандански помогнаха много пред обществото на Криси да бъде създаден образа на жесток убиец, посегнал на децата си, а в същото време години наред тя е била жертва на системно престъпление. Единствено кметът на града призна, че този инцидент е провал за институциите в Сандански, допуснали да се стигне до кървавата развръзка", казва брат й Илиян

5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха открити заклани в дома им в Сандански в четвъртък вечер. Вчера съдия Красимир Аршинков взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за майката.

Още по темата: общо новини по темата: 21
04.02.2022 »
20.05.2021 »
07.02.2021 »
03.02.2021 »
19.01.2021 »
15.01.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: