Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майката на Иванчева: Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:15 / 20.01.2024Коментари (0)592
© bTV
На 17 април 2018 г. районният кмет на "Младост“ по това време Десислава Иванчева беше показно арестувана в центъра на София. Съдебният процес срещу нея протече при голям обществен интерес и продължи четири години и половина.

В крайна сметка Върховният касационен съд (ВКС) постанови 6-годишна ефективна присъда. Тя е за искане на подкуп от близо 190 000 евро чрез посредник, от които според съда е получила 70 000 евро. От ноември 2022 г. Десислава Иванчева излежава присъдата си в женския затвор в Сливен, съобщават от bTV. 

Петя Дикова влезе в дома ѝ, където живеят сами майка ѝ Любка Иванчева и 2-годишният ѝ син Валентин-Александър.

81-годишната Любка ни посреща с новината, че са подали молба за предсрочно освобождаване на дъщеря ѝ след излежаване на половината от присъдата ѝ. Десислава Иванчева не крие, че е забременяла с донорски материал. Заради естеството на някои от въпросите, част от интервюто с бабата на детето беше записано в негово отсъствие, докато е на детска ясла.

Вижте интервюто на Петя Дикова с Любка Иванчева:

– Какво дете е Валентин–Александър?

– Кротичък е. И като всяко едно малко дете някой път се инати.

Ама общо взето е добре. Храни се добре, контактен е много. (…) Обича да играе с такива играчки, които да го развиват, да види кое къде влиза, кое не може, кое може.

– По телефона с Деси за какво си говорите?

– най-напред пита как е детето, иска да го чуе и винаги казвам, че е добре. Никога не искам да кажа, че е болен, за да не я притеснявам. Сигурно и тя крие, когато не е добре.

– Какво е здравословното състояние на дъщеря Ви?

– Може би зрителите знаят, че тя имаше тумор в главата, а тревожното е това, че преди да почне да взима лекарствата, то започва да расте. Сега, след като започне да взима лекарствата, туморът е в застой. Зъбите ѝ почти всички се клатят. Ако продължава така, ще остане без зъби на 50 години.

– Какво бихте казали на онези, които вярват, че дъщеря ви е виновна? Каквато тя е според закона.

–  Да, според закона е така и много хора се обаждат по телефона, пишат и в социалните. Всеки има право на мнение, така че аз като майка много ясно, че трябва да защитава дъщеря си… и аз искрено вярвам, че тя не е способно да направи това нещо, за което е осъдена. Аз не съм очаквала, че толкова много хора ще ми се обаждат по телефона и ще ми благодарят, много от тях не познавам. Въобще изпращат подаръци, храна, детски играчки, някои изпращат и дребни суми пари.



– Няма как да сме сигурни, че всички тези хора, които ви подкрепят, смятат, че дъщеря ви е невинна. Може би просто човешки я подкрепят.


– Да, може и така да е, но някой път съвсем непознати хора ме познават и не спират и казват: "Г-жо Иванчева, не се притеснявайте ще мине всичко, ще се оправи. Дъщеря ви ще се прибере вкъщи. Не се притеснявайте“ – просто непознати хора ми дават кураж и вяра.

– Имаше много публикации, които твърдяха, че дъщеря ви е забременяла, за да избегне наказанието си.

– Това го казах още на първото дело с документи. Доказано е, че Десислава много, преди да стане кмет, е правила опити за инвитро. Тя искаше да има детенце. И Господ ѝ го даде. Тя заслужава това детенце, защото много е желано и искано.

– Какво се случи с искането за помилване, което изпратихте?

– Ами още не е получен отговор. Не знам дали въобще са длъжни да ни отговорят, но надяваме се да имаме късмет и да ни дадат положително резултат.

– Енергията стига ли Ви? Изглеждате в много добра форма.

– Ами аз нямам друг избор. Трябва да съм здрава, за да мога да отгледам това детенце поне още 2 години или 3, зависи колко. Даже може да ви звучи смешно и нереално, но аз си казвам: "Боже Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере, пък после, ако искаш, ме прибери“, но засега трябва да съм здрава и силна, за да мога да отгледам тази малка душичка, защото аз ако си отида, това дете не знам какво го чака. Може би ще го дадат в дом "Майка и дете“, а той не заслужава, душичката.

– Какво Ви крепи?

– Крепи ме, че все пак това детенце ще остане и най важното – Деси ще си има утеха в живота. Нищо, че сега е в затвора, тя ще се прибере, а детенцето ще остане при нея.

Още по темата: общо новини по темата: 18
12.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
26.06.2023 »
20.02.2023 »
14.12.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: