Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВнР: Отговорност за тази война има само и единствено Русия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:27 / 10.11.2022Коментари (0)401
©
По никакъв начин не мога да приема, и ние като държава, обвиненията на г-жа Захарова, че София носи пълна отговорност за удължаването на ескалацията на конфликта в Украйна. Отговорност за тази война има само и единствено Русия. Това заяви заместник- министърът на външните работи и говорител на Министерството на външните работи (МВнР) Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството днес. 

Изказването му е в отговор на журналистически въпрос относно изявлението на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Вчера Захарова каза на брифинг, че "Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на Украйна като пореден неприятелски акт, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения“.

По думите на Коджабашев не е проява на добър тон да се коментират решенията на парламента ни от представители на чужда държава. По отношение на вчерашното изявление на Захарова, мога да отбележа, че то напълно се вписва в пропагандната риторика на Руската федерация, и в този смисъл не представлява абсолютно никаква изненада със своите послания, заяви той. 

Коджабашев припомни и думите на Захарова, че двустранните ни отношения са в най-ниска фаза и заяви, че изказването ѝ допълнително ескалира ситуацията. Двустранните отношение в действителност са в най-ниската си фаза. По същество сътрудничеството е прекратено, но това се дължи на започната война от Русия, която е в нарушение на Устава на ООН, на международното право и застрашава сигурността не само в региона, не само в Европа, а и на целия свят, допълни Коджабашев, съобщи Дарик нюз.

Той изрази категоричност и заяви, че позицията на България по отношение на конфликта в Украйна остава в подкрепа на Украйна. Кой е агресор и кой е жертва в тази война е безспорно, изтъкна той. 

Коджабашев припомни още, че България многократно е участвала в призивите Москва да прекрати непредизвиканата си война, да изтегли войските и въоръжените си извън държавно признатите граници на Украйна.

Още по темата: общо новини по темата: 3420
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: