Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лятната почивка тази година ще ни излезе по-скъпо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:54 / 06.02.2024Коментари (0)376
© Фокус
Лятната почивка тази година може да ни излезе по-скъпа. Подготвят нови по-високи цени на чадърите и шезлонгите. Причината е в промяната на таксите на концесионерите. Има и изпратени искания към МС.

"Предстои да входираме някои предложения до Министерството на туризма, но искам да обясня, че всяка годините наемите и концесионните такси се индексират с инфлационните индекси. За миналата година те бяха 15,3, а за тази година на базата от миналата година с натрупване - още 9,5%. Това е съвкупност и от други увеличения - минималната работна заплата, вдигна се минималният осигурителен праг", каза заместник-председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Николай Димитров за "България сутрин".

По думите му повишението на цените на шезлонга и чадъра ще зависи от самия собственик на плажа.

"Не на всеки плаж може да бъде сторено това. Другата възможност, с която ние може да компенсираме тези всичките увеличения, е да вдигнем наемите на разположените по плажната ивица заведения. Миналата година с много компромиси и много оптимизиране на разходите ние задържахме едно ниво. Всяка година инфлационните индекси, заради които ни се повишават таксите, се натрупват", допълни Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че ако цената на наема на дадено заведение бъде вдигната, то и ресторантът ще е с по-високи цени след това.

"Ръстът на заплатите също е фактор, който не бива да се забравя. Така че плажовете ще си останат достъпни за хората, винаги ще има недоволни, каквото и да направим. Всеки един плаж има таван на цените, заложен по договор. Ние не може да го нарушаваме. На моя плаж таванът за платените услуги е 10 лв. чадър и10 лв. шезлонг, миналата година ги давах 8 лв. чадър, а 7 лв. - шезлонг", каза още Димитров.

Събеседникът добави, че тази година има предложение от Министерството на здравеопазването, което иска плажове да наемат допълнително медицински лица.

"Никъде в цял свят няма медицински пунктове, медици и реаниматори по плажовете", категоричен е заместник-председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Според него в България има най-голямо струпване на спасители: "Никъде в света няма толкова като брой спасители по плажове. В Испания на ивица, която е 1 км, има шестима спасители. За същата дължина в България ти трябва да имаш 15 спасителя".

Още по темата: общо новини по темата: 107
19.05.2024 »
19.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: