Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕлагоевград
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
"Ћукойл Ѕългари€" може да спре работа?
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 11:43 / 08.05.2020 оментари (15)161
© Ѕ√Ќ≈—
ќпасността най-големи€т доставчик на гориво да спре работа е напълно реална заради готвените законодателни промени, свързани с данъчните складове, предупреди в интервю за ЅЌ– генерални€т директор на "Ћукойл Ѕългари€" Ѕулат —убаев. —поред поправките компани€та има едномесечен срок, в който тр€бва да раздели склада си на 7 отделни данъчни склада и да ги лицензира. ѕредвидени€т срок е твърде кратък, подчерта Ѕулат —убаев:"«аконът постав€ много кратък срок за подаване на за€вки за привеждане на новите складове в съответствие и лицензиране - само един месец.  ато имаме предвид сроковете, размера на необходимата работа и практическата невъзможност да ги спазим, то да, опасността да спрем работа е напълно реална."

— единствени€ аргумент, че тр€бва да вл€зат приходи в хазната, държавата предложи промените в «акона за акцизите и «акона за корпоративното подоходно облагане през «акона за здравето.

"Ќие сме притеснени заради това, че поправката се предлага чрез законопроект, който н€ма нищо общо с акцизното законодателство, а е свързан с регулиране на извънредното положение и мерките за борба с коронавируса. Ќашата компани€ е лицензиран складодържател от 2006 година. «а 14 години дейността ни многократно е провер€вана и никога не е имало никакви нарушени€ на данъчното и акцизно законодателство. ћожем със сигурност да твърдим, че компани€та е един от най-големите и ло€лни данъкоплатци и затова н€мам никакво логично об€снение защо подобни изменени€ се внас€т в такъв спешен пор€дък", отбел€за —убаев.

"ѕостъплени€та в бюджета не завис€т от това на колко данъчни склада ще е разделена нашата инфраструктура - от самото разделение допълнително в хазната нищо н€ма да постъпи. » на второ м€сто - това ще повлече огромни инвестиции и административни разходи", изтъкна още Ѕулат —убаев.

"ѕредстои да пресметнем точни€ размер на инвестициите. «асега обаче е €сно, че от логистична гледна точка се ликвидира една работеща инфраструктура и това неизбежно ще доведе до нарастване на разходите, за да можем да осигурим непрекъснатост на доставките. “очно колко, не знаем. «наем, че разходите съществено ще се увеличат. Ѕезспорно е, че ще има увеличение", допълни той.

 ризата на световни€ нефтен пазар е безпрецедентна и сериозно ни засегна, каза още Ѕулат —убаев пред "’оризонт".

"» независимо от огромното свиване на потреблението, компани€та не е съкратила нито един служител по време на извънредното положение, не е забавила никакви плащани€ през цели€ този период. » се получава така, че вместо подкрепа и съпричастност в това трудно за всички време, нас ни изправ€т пред още едно предизвикателство. Ќо ние сме социално отговорна компани€ и грижата за нашите хора е първостепенна задача."

—ъщевременно и от Ѕългарската петролна и газова асоциаци€ (Ѕѕ√ј) изразиха недоумение, че поправките се прав€т през «акона за здравето и без да бъдат обсъдени с бранша.

“ежки затруднени€ в работата на складовете прогнозира пред ЅЌ– председател€т на Ѕѕ√ј ∆иводар “ерзиев. “ой об€сни, че за въвеждането на видеонаблюдението на обектите им е необходимо най-малко година. "ќт истори€та знаем, че н€ма безплатен об€д", коментира “ерзиев и допусна, че тези разходи ще се отраз€т на цените на горивата:

"Ќе всички складове ще успе€т да реализират проектите си на време. Ќ€кои от складовете може би ще затвор€т, бензиностанциите ще бъдат зареждани от по-далечно м€сто. “ќЋ таксите и транспортните разходи съответно ще се увеличат и най-веро€тно и цените на горивото ще получат сво€ израз".

«а февруари, март и април петролни€т бизнес е загубил сериозни средства, а същевременно е запазил работниците си и не е пристъпил към грантови схеми за финансиране, посочи още ∆иводар “ерзиев, който е убеден, че не е сега моментът за допълнителни инвестиции, каквито промените изискват.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒа ги затвар€т ти€ алчни мишки рЯШ§ Ќ€ма да им дишаме лайната и най скъпите и некачествени горива да караме рЯ•ірЯ§Ђ
0
 
 
ƒано ама надали...ние които работим там? «а това не мислите! »ска ¬и се да спре, но н€ма! «а ваше гол€мо съжаление! ќтмениха  ѕѕ-тата, горивото започва да се харчи, съответно тр€бва да се произвежда! ’убав ви ден, че тр€бва да погледнем как върви процеса!!!
Aнонимен
на 09.05.2020 г.
0
 
 
«а плюещите, но €вно, абсолютно незнаещи по темата. ќставете за€дливостта с Ћукойл, тук става въпрос за непрестанни, стигащи до абсурди изисквани€ с промени в закона за акцизите и данъчните складове. Ќ€ма година, полугодие, дори месец да не се промен€ този закон и там става въпрос за разходване на стотици хил€ди лева от малките фирми, а за Ћукойл това милиони разходи за едното нищо. –азни натегачи, политици, но неразбиращи от производство се бор€т да изпъкнат и това вече стига до крайности. ÷ели сектори от индустри€та ни се чуд€т как да се оправ€т в тези каши, които се забъркват.
+1
 
 
ўе се намер€т други √ќЋ≈ћ» доставчици,точно сега...
+1
 
 
ўе затвори най-големи€ монополист в Ѕългари€? ƒа бе, да!
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
+1
 
 
 упиха нефтохимически€ комбинат за ∆ЏЋ“ј —“ќ“»Ќ ј, забележете не стотинки, сега са прав€т на ощипани.
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
+1
 
 
 ј–“≈Ћ, мартел, най-големите мошенници в Ѕ√ !!!
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕарламентарни избори 2021 г.
»зграждането на јћ "“раки€"
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
¬инетки 2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕлагоевград и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: