Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Луко сгази лука, пратиха го у дома с гривна на крака
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:52 / 23.06.2023Коментари (0)198
© Burgas24.bg
Бургаският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение "домашен арест“ на обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и прекурсори.  Въззивната инстанция не уважи протеста на прокуратурата срещу определението на Окръжен съд – Бургас, с което е изменена мярката за неотклонение на Луко Н. от "задържане под стража“ в "домашен арест“.

Луко Н. и Йордан М. са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени в съучастие помежду им държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и държане на прекурсори за производство на такива.

Обвинението за Луко Н. е за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. първо, предл. четвърто, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. второ, във вр. с изр. първо, вр. чл. 20, ал. 2. Той е в ареста от 07 април 2023 година.

Днешното производство пред въззивната инстанция е първо произнасяне за законосъобразността на задържането реда на чл.65 от НПК.

Прокурорът пледира за отмяна на съдебния акт на окръжния съд и налагане на постоянен арест за обвиняемия. Защитата помоли протеста да не бъде уважен. Посочи, че е разколебано предположението за съпричастност на обвиненото лице към деянието, той не би могъл да попречи на събирането на доказателства, тъй като разследването е към края, а поведението му не е показало намерение за укриване или вършене на престъпление.

Според състава на Апелативен съд – Бургас решаващ за изменение вида на мярката за неотклонение е извода, че с оглед изминалото време от първоначалното задържане на обвиняемия, етапа на разследването, необремененото му съдебно минало, наличието на постоянен адрес и поведение в хода на разследването, може да се приеме, че опасностите от укриване или извършване на престъпление са с намалена интензивност. Съдът счита, че тази намалена интензивност успешно може да се обезпечи със следващата по тежест  мярка за неотклонение – задържане на постоянния адрес, или "домашен арест“, към която е добавено прилагането на средство за електронно наблюдение.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: