Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лотария: Най-популярната хазартна игра
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:47 / 15.09.2020Коментари (0)551
©
Може да се каже, че човекът винаги е обичал да пробва късмета си. Това, съчетано с възможността за спечелване на награда е причината, заради която лотарията е толкова известна днес. Лотарията от години е най-популярната хазартна игра. По света има милиони хора, които ежедневно играят. Това не е само надежда за победа, но и начин да се забавлявате.

Какво е лотария?

Принципно лотарията е томбола, която се прави с билети, като се присъжда един или повече от тях. Тези билети съдържат номера, които може вече да са предварително отпечатани ил избрани от играча.

За да спечелят в лотарията, хората трябва да съчетаят числата в билета си с изтеглените. Въпреки това, в момента процесът на избор на числата в тегленията се извършва по по-технологичен начин.

Броят попадения за спечелване на награда варира в зависимост от компанията, която е организатор. Обикновено има голяма награда за съвпадение на всички числа и по-малка награда за уцелване на определени суми от тях.

Последното позволява на повече играчи да бъдат победители в същото теглене, дори ако никой не спечели джакпота. Като цяло, когато никой не спечели най-високата награда в определено теглене, тя се натрупва за следващата томбола.

Видове томболи

След като е толкова популярна игра е нормално да има различни видове лотарии. Всички те обаче поддържат оригиналните формати, от които са извлечени, а именно: лотария чрез карти и лотария чрез билети.

Първият от тях е известен още като бинго. За да играете, купувате срещу определена сума карта с няколко числа, подредени върху нея. Няколко плочки с числа са изтеглени на случаен принцип от томбола.

Когато номерата се появяват, играчът, ако ги има на картата си, ги маркира. Който успее да съобщи всички числа по време на играта, печели.

Другият вид лотария е този, който споменахме по-горе:

лотарията за билети. Билет се купува с предварително отпечатани числа или избрани от играча. След това изчаквате печелившите числа да бъдат обявени по време на тегленето.

Печеленето на основната награда изисква играчът да избере правилно всички числа. Съществува обаче и възможност за спечелване на по-малки награди чрез съвпадение на определен брой числа.

Защо лотариите са толкова популярни?

Популярността на лотариите се основава главно на факта, че това е игра, достъпна за всички. Независимо от социалния им статус. Затова играчи от всякакъв вид пробват късмета си с нея и имат възможност да спечелят голяма сума пари.

Но отвъд наградата, лотарията спечели последователи, защото мнозина я виждат като форма на забавление. Тъй като процесът на избор на числа и след това изчакване на тегленето, за да се види дали са съвпаднали е някак си забавен.

Такова забавление се дължи на факта, че някои не се задоволяват само с произволно избиране на числа. По-скоро те преглеждат статистически данни, сравняват резултатите от миналите дни и въз основа на това избират щастливите си числа.

В допълнение към това, за играчите лотарията се разглежда като инвестиция, която за минимална сума генерира големи печалби. В допълнение, това е начин за споделяне като семейство, тъй като те могат да правят групови прогнози, за да залагат на печелившия номер.

Друга причина за популярността на тази игра е, че тя ви позволява да правите залози по много начини. Което означава, че играчите имат повече начини да спечелят.

От физическа към онлайн лотария 

Както всичко на този свят, лотарията също е докосната от технологиите. Ето така се извършват тегленията в днешно време.

За да играете, трябва да влезете в официалния уебсайт на лотарията, да се регистрирате и да изберете тегленето. След това купувате комбинация от числа по избор, или ги оставяте на случаен принцип. Можете да си закупите лотарийни билети онлайн на LottoPark.

Следващата стъпка е да потвърдите играта си и да извършите плащането, като използвате един от наличните методи. Сега просто трябва да изчакате в уюта на дома си резултатите от тегленето, за да разберете дали сте печелившият късметлия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: