Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лиляна Павлова иска новият пътен шеф да бъде проверен за конфликт на интереси
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 30.08.2013Коментари (3)580
© Blagoevgrad24.bg
Назначението на инж. Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" дава предпоставка за блокаж на пътните проекти, които България изпълнява. Това заяви Лиляна Павлова, народен представител от политическа партия ГЕРБ и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов, по отношение назначаването на инж. Стефан Чайков за председател на УС на АПИ. По думите на Павлова - назначаването на новия шеф на АПИ е в пълна несъвместимост. 

"Тази несъвместимост се изразява в това, че инж. Чайков има участие в 12 фирми, като в някои от тях е и акционер. За да може да заема поста председател на Управителния съвет на АПИ, той не трябва да има абсолютно никакво участие във фирми", обясни бившият регионален министър. 

Според нея обаче - притеснителен е фактът, че новият председател на АПИ вече подписва договори. "Той още вчера подписа договора за обхода на град Монтана, който се изпълнява с европейски средства. 

"Фактът, че инж. Чайков в момента няма право да заема тази длъжност, означава, че той нелегитимно подписва договори с европейско финансиране", отбеляза Лиляна Павлова и добави, че това е още един аргумент, който ще даде възможност на Брюксел подобно на юли 2008 година да издаде решение, с което да ни каже, че спира парите за пътища заради конфликт на интереси. 

Павлова апелира още към това да бъде проверено участието на инж. Чайков във фирми, свързани със сектора, който ръководи. 

"Ако тази видима несъвместимост не бъде премахната, нека да бъдат прекратени правомощията на инж. Стефан Чайков като председател на АПИ. В противен случай ние имаме един нелегитимен председател на агенцията", коментира още Лиляна Павлова.


Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лилянче ти си стара червена номенклатура. Стига си ревала. Дори нямаше специалност за този пост преди. ПП имаше голям диференциал. Не се карайте с вашите другарчета от БСП.
0
 
 
Ако не се промени политическата ситуация в България колкото се може по скоро през следващите четири години Родината ще е в много голям застой в това съм напълно уверен. Българи Гласувайте и бъдете много разумни не само от сутрин до пладне а с перспектива. Лека вечер.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: