Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лилия Иванова: Всички наши предци живеят в нас, затова трябва да познаваме миналото си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:04 / 31.03.2023Коментари (0)222
© Фокус
"Семейните констелации са свързани с рода, със семейството, с корена ни. Всички наши предци са част от това съзвездие и ние ги носим вътре в себе си, те живеят и творят през нас. Затова е много важно ние да сме запознати с нашето минало, да имаме нужното отношение и уважение към тези предци. Това каза Лилия Иванова – водещ на метода "Семейни констелации", координатор и лектор на фестивалите "Wake up България – Събуди се" и "Беглика фест", в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус". 

"Методът на семейните констелации е терапия, ориентирана към разбиране на дадена ситуация и разрешаване на даден проблем. Той се основава на три принципа. Единият е свързан с принадлежност, с това да бъдем свързани един с друг, да имаме отношение и уважение към всяко човешко същество. Семейните констелации искат всичко да бъде видяно, осветено и прието такова, каквото е", обясни Иванова.  

По думите й познаването на факти от миналото помага на хората да разберат постъпките на конкретен човек в конкретна ситуация, да станат съпричастни, да проявяват емпатия.  

Страхът и потиснатият гняв към някой от членовете на семейството ни заради определени негови постъпки водят не само до психическо, но и до физическо страдание, подчерта Иванова. 

Липсата на принадлежност и свързаност е водеща причина хората да се чувстват изгубени: "Хората имат нужда да усетят топлината помежду си. Природата е мястото, което ни свързва по най-естествения начин. Тази среда, условия и усещане просто те потапя. Това е ключовото – да имаме правилната среда и да създаваме правилните условия. Какви плодове дава нашето дърво, това зависи от това колко ние сме свързани с нашите корени, те са излекувани, здрави и пълноценни". 

Според Иванова децата могат да бъдат най-големите ни учители, тъй като през приказки и метафори те разбират символиката и смисълът на дадено нещо.  

"Да оставаме повече насаме със себе си, без ангажименти, без уговорки, за да можем да почувстваме какво се случва вътре в нас", призова Иванова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: