Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лидерът на ГЕРБ: Оптимист съм!
©
Оптимист съм, че ще съставим правителство - вследствие на натиска на хората и синдикатите. В противен случай се разпускаме и отиване на нови избори. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но няма как да обясня защо виновниците за тази криза ги подкрепяме. Няма да съм повече премиер - няма да си го причиня нито на мен, нито на семейството ми. Това заяви Бойко Борисов в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му всички партии са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В една подобна ситуация като политическата криза, единствено е важно разумът, за да има правителство, правим в Парламента коалиции с огромни мнозинства, трябва да се свършат много неща, без нерви, без его, никакво значения няма чий мандат е. Но след всичките тези срещи с ПП, ДБ, БСП, ние, може да се изготвим документ, гарантиран от политическите партии за министри, които не са политически лица, за да не се дразнят, за да мине зимата, да се решат проблемите и оттам нататък се отива на избори - дали сега или след време, но отиваме на избори.

Ако сега са новите избори нищо ново няма да се направи. Готови сме да говорим за отваряне на бюджет, допълни Бойко Борисов

Той припомни, че бившият министър Асен Василев е направил много бюджети, но когато КТ "Подкрепа" са поставили въпроса за минимална работна заплата за доходите, той им е отказал. "Ние подкрепихме бюджета Петков и исканията на бизнеса. БСП също имат разумни предложения. Хората протестират, защото преди месец и половина техните доходи не бяха защитени. Техните искания са основателни, парите ще дойдат от стабилността на държавата, допълни той.

Борисов даде пример, че няма по-добра социална политика от санирането - "Стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. Гражданите получиха  по-скъпа собственост и 40-50% по-малко електроенергия. Сега 1 милион мегават часа сме спестили и изнасяме, това е един реактор на "Марица", посочи Бойко Борисов.

"Това е вследствие на икономията и инвестицията е изплатена, а ползата на гражданите е голяма. Затова трябва да се отвори санирането. А не инхаус процедура за батериите - 6 хиляди мегавата ев една от залите на МС, това е колкото три АЕЦ "Козлодий".

Очаква ни зимата на Асен Василев, бюджетът е направен от партията на промяната, Всички партии се съгласиха, че левчето (по-ниска цена на горивата), за което говорихме, може да се постигне, коментира още Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: