Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Летни жеги ни очакват още в началото на юни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:47 / 31.05.2018Коментари (0)1067
© Blagoevgrad24.bg
Летни жеги ни очакват още в началото на юни. И тази година месецът ще започне с по-топло от обичайното за това време на годината време. През първите дни от месеца максималните ще доближават, а на места и ще надхвърлят 30 градуса, като най-топло се е очертава утре – с максимални температури от 29 до 34 градуса. Тогава през по-голямата част на деня ще остане слънчево и топло. Следобед повече облаци ще има над Североизточна България и около планините, където не е изключен кратък дъжд. Това сочи прогнозата на Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, цитиран от “Труд".

В понеделник и вторник превалявания и прегърмявания ще има следобед над западните и централните части от страната, докато на изток ще остане слънчево. В сряда от север ще навлиза по- студен въздух. На много места в страната ще паднат краткотрайни, тук-там интензивни валежи придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. През периода 7 – 9 юни ще бъде по-хладно, но по-стабилно. Времето ще бъде предимно слънчево, с купести облаци следобед над планините.

В началото на второто десетдневие отново ще се подобрят условията за превалявания, най-вече в планините на Западна България. Към средата на десетдневието летните валежи и гръмотевици ще бъдат по-масови, като отново са възможни градушки. Ще настъпи и понижение на температурите. След временно стабилизиране на времето, в края на десетдневието ще бъде динамично с условия за по-ниски температури и краткотрайни валежи и гръмотевици.

По традиция последните дни на юни ще бъдат по-стабилни с много слънчеви часове и летни температури. Валежите ще бъдат на по-малко места и главно в планините. По-масово ще вали около 24 и 28 юни. Средните максимални температури за целия юни ще бъдат между 25 и 30 градуса, а средните минимални: между 12 и 17 градуса.

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията. Когато на Еньовден (24 юни) овчарското куче лежи свито на кълбо, ще има много студена зима, а ако е проснато, зимата ще е мека. Ако на Петровден (29 юни) духа вятър, по Коледа ще вали сняг. През повечето дни от юни слънчевата активност ще бъде ниска. Земното магнитно поле ще бъде спокойно, а магнитни бури не се очакват почти през целия месец. Временно повишаване на геомагнитната активност се очаква около 2 и 29 юни, когато са възможни и слаби до умерени магнитни бури, засягащи основно полярните области на планетата. Юни е първият летен месец и тази година ще посрещнем лятото на 21 в 07.24 часа, когато слънцето влиза в знака на Рак. С приближаване на лятото се повишават температурите и все по-често над страната се настаняват топли въздушни маси на умерените и тропическите ширини. В такива условия обикновено времето е слънчево, а в равнините горещо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: