Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лазар Лазаров: Безработицата продължава да намалява, 57 000 безработни са намерили работа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:59 / 15.05.2023Коментари (0)210
©
От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да намалява, а над 57 000 безработни са намерили работа с подкрепата на трудовите посредници в бюрата по труда. Близо 16 000 икономически неактивни хора са започнали да търсят работа, а в заетост са включени около 12 000 младежи. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров в своето приветствие по повод 33-та годишнина на Агенцията по заетостта и нейния професионалния празник, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Той поздрави за всеотдайността и професионализма ръководството и служителите на институцията и даде своята висока оценка за изграждането й като устойчива и модерна администрация в услуга на гражданите и бизнеса. "Възлагам големи очаквания на иновациите по отношение на мисията и визията на Агенцията и нейния подход към промяната. Само мотивиран и квалифициран екип, какъвто сте Вие, може да допринесе до решения, отговарящи на предизвикателствата на утрешния ден“, добави Лазаров.

В изказването си той подчерта, че конюнктурата на пазара на труда, високите технологии, цифровизацията на икономиката, усъвършенстването на изкуствения интелект променят радикално обществените и индустриалните отношения и водят до интензивни промени, нови професии и работни места, изискващи постоянно повишаване на квалификацията, знанията и уменията на работната сила. "Съвременните реалности изискват незабавен отговор на недостига на квалифицирани човешки ресурси, като фактор за икономически, социален и обществен просперитет. Нужно е непрестанно повишаване на квалификацията, знанията и уменията на работната сила“, каза министър Лазар Лазаров.

Заместник-министрите Наталия Ефремова и Надя Клисурска също поздравиха служителите на Агенцията по заетостта и им пожелаха много здраве и енергия, за да продължат да подкрепят трудовата реализация на хората и да изпълняват успешно държавната политика на пазара на труда.

В рамките на честването на 33-та годишнина на Агенцията по заетостта беше открит Център за активиране на неактивни лица в Кюстендил. Служителите в него ще мотивират хората за активно поведение на пазара на труда чрез насърчаване на регистрацията им в бюро по труда, включване в обучения и насочване към свободни работни места.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: