Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кънчо Стойчев: Радев се е хванал за главата, не може да чака безкрайно, а рулетката се завъртя
Автор: Йоланда Пелова 17:38 / 17.05.2023Коментари (0)249
©
Павосъдната реформа е необходимост, но преди нея, в този ключов момент за страната, без да отхвърлям необходимостта тя да се провежда, е да бъде съставено правителство, да бъде приет бюджет и да се тръгне към някаква нормализация и естествено, в хода на тази нормализация да се търсят решения и за съдебната реформа. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" социологът Кънчо Стойчев.

"Но като че ли сега чувам, че всъщност всички преговори трябва да прекъснат и първо да сменим Конституцията. И няма как да стане тази работа, просто няма как да стане. Трябва все пак да има правителство", уточни Стойчев.

По думите му сме все пред някакво начало, което прилича на край и пред някакъв край, който прилича на начало: "Президентът не може да чака безкрайно, а рулетката се завъртя. И какво, сега ще водим много сериозни разговори как да сменим Конституцията и като няма правителство, няма да има парламент, така че това са безсмислени разговори. Освен това аз не мога да разбера, след като единственият вариант за управление действително са първите две политически сили, защо втората да не подкрепи първата, а да казва "Не, ние сме втората, те да ни подкрепят нас“. Такава логика не съществува никъде по света. Да, те могат да се противници, съперници, могат да са един срещу друг, но при положение че това е единствената формула, тогава за какво губят времето на хората, а не отиваме веднага на избори?", коментира Кънчо Стойчев.

Според него президентът Румен Радев няма вина за неразбирателството между партиите: "Първо, Радев не съставя по свое собствено желание служебни правителства, а по силата на изпълнение на конституционна разпоредба, това е част от неговите преки задължения. Това, че пет пъти се случват избори, да не би Радев да ги е предизвикал тези избори? Радев не отговаря за съставяне на редовно правителство, това е прерогатив на партиите, които влязат в парламента. Човекът се е хванал за главата, защото – вече ще станат две години, се занимава с нещо, което не му е работата. На Радев не му е работата да управлява изпълнителната власт", обясни социологът.

Той добави, че законът е предвидил в кризисна ситуация за два-три месеца да не се оставя страната без ръководство и да има служебно правителство: "Но тя, кризисната ситуация, продължава вече пети избори поред. Къде е вината на Радев? Какво – Радев иска да управлява така, за по три месеца 10 пъти? Какво печели той от това? Страната губи и той губи. Както виждате, вече и той става проблематична фигура, той губи от това. Колкото по-бързо се върне на мястото си, където му е – в президентството, той толкова по-бързо ще си възстанови и рейтинг, и уважението на хората, защото хората сега прехвърлят върху неговата глава проблеми и неща, за които той най-малкото е виновен, няма никаква вина", каза още Стойчев.

Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: