Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кунчев предлага отпадане на сертификата за антитела и право на ваксинация за хората с фалшиви сертификати
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:53 / 12.01.2022Коментари (15)978
© Investor
В момента учени от БАН и математици разработват модел, по който здравните власти ще решават кога да налагат нови мерки. Водеща в този модел ще бъде заетостта  на интензивните легла, както и броят потърсили Спешна помощ и колко от обадилите се на 112 влизат в болница, съобщава Нова. 

Главният държавен здравен инспектор - доц. Ангел Кунчев, предлага да отпадне сертификатът за наличие на антитела, както и този след поставена само една доза от ваксините. Обмисля се и дали хората с фалшиви сертификати също да имат право да се ваксинират, ако са размислили.

Четири етапа ще определят нуждата от по-строги ограничения - те ще идват при достигане на определен процент пациенти в тежко състояние в болници, заяви доц. Кунчев.

“Гледаме по-скоро тежестта - колко са заетите легла и то най-вече в интензивните сектори. Включително сме вкарали търсенето на Спешна помощ и какъв процент от търсещите влизат в болница. Стигнем ли 80% заетост на интензивните легла, минаваме в четвърта фазa", твърди главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.

Темпото, с което се запълват в момента болниците у нас е високо, смята д-р Аспарух Илиев.

"Това, което виждаме в последните 5-6 дни и което е притеснително е че броят на починалите на ден започва отново да расте, това показва, че няма да се разминем само с леко преминаване на заболяването. До края на януари ще видим как ще се развие ситуацията", посочи от своя страна д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

Главният държавен здравен инспектор отново ще предложи да отпадне правото да получиш сертификат след изследване на антитела. “Изобретението на България да въведе антителата като повод за издаване на сертификат е грешка от медицинска гледна точка. 168 хиляди са издадените сертификати за антитела - тези хора с нищо не допринасят да овладеем епидемията", категоричен е Кунчев.

И още едно предложенията, което обсъждат здравните власти - имунизиране и за хората с фалшивите сертификати - по примера на Германия. "Така наречената ваканция за хора, които са размислили и съжаляват и искат да се ваксинират - прокуратурата да няма към тях претенция, но не се отказват да гонят този, който е издал сертификата", заяви главният държавен здравен инспектор.

Решението за по-кратките срокове за изолация и карантина не означава разхлабване на мерките, твърди доц. Кунчев.  Причините са две -  новите характеристики на Омикрон, но и икономическите последици. "Омикрон засяга прекалено много хора и в резултат броя на контактните ще расте главоломно, ще дойде момент, когато всеки втори в България ще е контактен".

От новите срокове ще могат да се възползват само хората, поставени под карантина или изолация от вторник, когато е излязла заповедта, допълни доц. Кунчев.

Още по темата: общо новини по темата: 11866
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.01.2022 г.
0
 
 
Тъпако Кунчев,аз и семейството ми преболедувахме миналата година!Не се ваксинираме и не искаме!Антителата ни растат ,тъпанар!!!И не сме боледували повече!!!За три месеца моите са нарастнали със 90 единици вместо да спадат!!!Видя се,че преболедувалите не заразяват-само ваксинираните...имам 4колежки,които след ваксина карат тежък Ковид....нещо да кажеш за това!!!Мангъров е прав...имунитета след преболедуване е доживотен...за две години виждаме...ти се скрий,скапан лъжец!!!
0
 
 
Не допринасят за ваксинация и бройките,хилядите,които изкуствено надухте.Дано си гледате децата в бяло и свещи да купувате!
0
 
 
Децата си студени и в бяло да целувате и ти,кукунчев,и всички,които налагате на хората ваксините.Ще си издам фа@ив сертификат,и никой няма да разбере. Можеш да се изядеш изотзад и да пукнеш,заедно с най-милите си!Моето здраве и живот са мой проблем и не желая вие да ме пазите.
Сподели какво ново....
на 12.01.2022 г.
0
 
 
и ти ще умреш и у вас ще дойда са ям пия и слушам джудас
0
 
 
Аз преболедувах,сега кой,каквото иска, да ми обяснява!Не им ща нито зелевия сертификат,нито зеления
Aнонимен
на 12.01.2022 г.
0
 
 
Фашизъм и диктатура това е целта, остави празните приказки за ШИЗОФРЕНИЦИ.
Aнонимен
на 12.01.2022 г.
0
 
 
Не спи не яде напрежение да създава, как не се наяде бе, какво е това чудо ненаядено.
Aнонимен
на 12.01.2022 г.
0
 
 
Браво! Това побългаряване на сертификатите за антитела е голяма грешка! Само че как ще бъдат обявени за невалидни? Навсякъде те питат имаш ли сертификат, поглеждат го отгоре-отгоре и това е!
Aнонимен
на 12.01.2022 г.
0
 
 
С какво притежателите на сертификат за антитела допринасят за разпространение на заразата?! Кунчев да даде малко данни за брой заразени измежду тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: