Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Крум Зарков е готов да се откаже от депутатското си място в Русе
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:24 / 15.07.2021Коментари (0)269
©
Крум Зарков, който водеше листата на БСП в Русе е готов да се откаже от мястото си на депутат. След вота в неделя червените имат само един мандат в областта и той отива именно при Зарков. Сега с отворено писмо до актива на партията в Русе, той посочва ниските резултати за партията и предлага възможността да се обсъди кой може да заеме мандата.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РУСЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП В ОБЛАСТ РУСЕ

Уважаеми приятели, другари, колеги,

ЦИК официално обяви резултатите и разпределението на мандатите за следващия парламент. Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност.

Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат. Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме.



Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому.



Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт. Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите. Това винаги е била трудна битка. А сега, поради слабия ни изборен резултат, тя ще е още по-тежка.

Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат.

Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.



Ще успеем само заедно.


 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: