Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристо: В България поставиха грешна диагноза на майка ми
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:03 / 19.04.2023Коментари (0)238
©
Рапърът Кристо се бори за живота на майка си. "В една от болниците й поставиха грешна и по-тежка диагноза - левкемия тип М2, остра левкемия. Оказа се грешна, в Турция казаха, че е левкемия М5, която е доста по-различна с различно лечение и с по-голям шанс за лекуване“, сподели певецът.

"Лекувана е в софийска болница. На COVID д-димерите й останаха високи от кръвните показатели. След това тя ходи на най-различни изследвания и никой нищо не каза за тези д-димери. Дори й казаха малко подигравателно - вие какво разбирате, че да спорите с нас. Оказа се, че това е било проблемно и е била или в предна левкемия или хронична левкемия. След като изкара COVID-19, може да е причинено от него, от погрешно лечение, няма как да знаем. Самият факт, че не я хващат и диагностицират, става голям проблем, защото болестта напредва“, добави изпълнителят. 

"Минахме през 4-5 болници, от които не получихме нужното внимание и отношение. Никой не искаше да ни приеме с претекста, че това е сложен пациент и не искат да поемат отговорност. Те ни разкарваха от болница в болница, без да осигуряват транспорт дотам. Аз бях принуден да кача в колата си жена с централновенозен път и тромбоцити и да се чудя дали в следващата болница ще ни приемат. Това е варварско. В Турция я приеха без никакви извинения и оправдания. Тук на няколко места лидери на хематологични заведения ни казаха, че щяла да живее най-много 6 месеца, което не е нормално. С ушите си чух няколко пъти, че не може да се спаси. В Турция ни говорят за 90% шанс за справяне с проблема, за план за лечение, за допълнителни генетични изследвания, а тук никой не ги прави“, коментира рапърът.

"Ще си дам целия живот, ако трябва, за да променя това. Ако трябва, ще правя сдружения, но това отношение към тежките пациенти и подритване ще го променя. Кадрите трябва да са образовани и да има човешко, морално и грижовно отношение. В момента е в Турция, получава възможно най-добрите грижи. Трябва да съберем средства, за да може да осигурим лечението там, защото то ще продължи около 2 години и трябва да бъдем подготвени за всякакви непредвидими и допълнителни лечения“, отсече Кристо.

За да помогнете финансово на семейството, сметката може да откриете в личния профил на Кристо във Facebook, предаде "Телеграф".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: