Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Манов: Това е една от най-големите манипулации! Ще изядем солта, ще ни ударят 100 тояги и накрая ще си платим дяволъка
Автор: Йоланда Пелова 19:00 / 16.11.2023Коментари (0)631
© Фокус
Корупция - това е отговорът на спора около рафинерията на "Лукойл" в България. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Красимир Манов, енергиен експерт, който отбеляза, че случващото се е изключително скандално.

"Две от партиите, които подкрепят правителството, които стоят зад него – ДПС и ГЕРБ, са тези, които имитират всичките тези процеси, и те отказват, те са "за" прекратяването на дерогацията веднага. Направи ми впечатление един момент от това, което казваха след срещата в Министерски съвет тази сутрин, че Агенция "Митници“, която е оторизирана да следи контрола по износа на горивата от "Лукойл Нефтохим“ България, не знае къде са отишли 60% или по-точно както там е записано в превозните документи – "в открито море“, което само по себе си е изключително скандално", обясни Манов и подчерта, че тези, които са призвани да защитават интересите на държавата, участват в цялата тази измама.

Той прогнозира, че България ще има много сериозни проблеми с Европейската комисия и с Европейската прокуратура на Кьовеши: "Защото това е абсолютно огромна измама. Тука става въпрос за милиарди долари, които са изнесени, и един Господ знаят къде се отишли тези горива. Нали, както се изказа председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев, едни са отишли в Европа, други стигнали чак до САЩ. Един Господ знае какво е товарено там и какво е ставало. Това е изключително скандално".

Според Красимир Манов "Лукойл" няма да спре производството си и да спре да печели огромните пари всеки месец: "Това е една от най-големите манипулации и заблуди за хората. Петролът няма да спре, защото той не е руски. Това, че петролът е сорт "Урал“ не означава, че е руски. Това е тип петрол. От каспийската тръбопроводна компания - Новоросийск, която го продава, акционери са Казахстан, "Шеврон“, десетина-петнайсет фирми и държави, така че всеки един, който отиде, може да си купи петрол, сорт "Урал“ или какъвто микс иска да му забъркат. Става въпрос дали имате пари, дали имате желание да си купите, и дали имате танкер, който да го натовари, и от там нататък го карате, където искате по света. Така че абсолютно никакви проблеми няма, и да спре, и да не спре", обясни експертът.

Той подчерта, че всяка рафинерия може да работи с всякакъв петрол: "Лукойл“ инвестира огромни средства в разширяване на възможностите като техническо и технологично обновление и това е може би една от най-добрите рафинерии в света в момента, която може да преработва всякакъв петрол. 

Трябва да се знае, че колкото по-лек е, т.е. по-качествен е петролът – това е жаргон на езика за професионалистите, които разбират от нефт и от газ, той е толкова по-добър като качество, толкова повече бензин и дизел може да изкараш от него и по-лесно се преработва. Докато сортът "Урал“ е един от "най-лошите" типове петрол. Това е поредната манипулация, която се прави, и пак всичко това е прах в очите на нас, за да се оправдае това, че видите ли, няма да се получим 73-те стотинки".

По думите му най-правилното решение, което е трябвало отдавна да се е случило е рафинерията да бъде национализирана от българската държава.

"Особено след като започна войната и Русия ни обяви за неприятелска страна, а Европейският съюз я обяви за държава спонсор на тероризма, рафинерията просто трябваше да бъде взета на оперативно управление и национализирана от българската държава, и всичките тия казуси, с които в момента се занимаваме, просто нямаше да съществуват. Щеше да си работи, да си прибираме парите и данъците в България и цялата тази история щеше да е приключила. Но за съжаление, българското правителство, и то не само сегашното, и предишното на Борисов – през всичките тия години "Лукойл“ не е плащала 1 стотинка данък, работят в полза на Русия", отбеляза Красимир Манов.

Той разкритикува сглобката: "Това са хора, които тотално не разбират нито от финанси, нито от енергетика, нито от нищо. Едно измислено правителство, дошло на фона на нищото и тая порочна дума "сглобка“, която се появи незнайно откъде. И това е резултатът, ще си търпим. Ние българите какво правим? Ще изядем солта, ще ни ударят 100 тояги и накрая ще си платим дяволъка. Трябва да мислим кого избираме".

Още по темата: общо новини по темата: 216
25.07.2024 »
23.07.2024 »
15.07.2024 »
30.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: