Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Каракачанов: Истинската смелост не е в политиците
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:30 / 12.02.2021Коментари (1)451
©
"Анализът, който беше направен показва, че въпреки трудностите, свързани с ограниченията заради пандемията, военноморският ни флот се справя достойно със своите задължения“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който изслуша днес анализ на подготовката на Военноморските сили (ВМС) през учебната 2020 година.

"Нещата се променят към добро и това ще продължава, доколкото това зависи от всички вас. При едно нормално политическо ръководство всичко останало е във ваши ръце - при вас е експертизата, при вас е професионализмът“, посочи още той.

По думите на министъра на отбраната - българското общество е длъжник на армията си, респективно на флота. "Това, което беше направено в последните години, са стъпки в правилната посока, но това не са всички онези стъпки, които трябва да бъдат извървени. След 30-ина години забавяне, забвение или съмнения какво да се прави, мисля, че посоката е правилна и тя трябва да бъде следвана“, каза още министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той пожела здраве, успехи, дръзновение на военнослужещите във ВМС. В тържествената обстановка в Щаба на ВМС министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично връчи пагоните на военнослужещи от ВМС, които бяха повишени във военно звание и заемат нови длъжности.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов връчи "военноморски флаг на министъра на отбраната " на министър Каракачанов и му благодари за съвместната работа с думите: "По стара флотска традиция флотът изпраща своите главнокомандващи с връчване на техния личен флаг. Приемете този флаг от името на Военноморските сили с благодарност за това, което направихте във вашия мандат за ВМС“.

"От името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, на Щаба на отбраната и лично от свое име ви поздравявам за свършеното от ВМС през годината. Оценките са реални и критични, ръководството и офицерите от Военноморските сили ясно, точно и отговорно отчетоха извършеното и поставиха целите пред вида Въоръжени сили. Това е предпоставка, че набраната инерция ще продължи“. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и благодари на личния състав от военния ни флот за положените усилия.

Той посочи, че 2020 година е преминала под знака на КОВИД-19 и той е дал своето отражение върху живота на всички, но не е повлиял драстично върху подготовката на Въоръжените сили. "Това се очакваше от нас и това бе нашата задача – при каквито и да е обстоятелства, да запазим подготовката на видовете Въоръжени сили и да бъдем в постоянна готовност да изпълняваме конституционните си задължения“, подчерта заместник-началникът на отбраната. Той бе категоричен, че българските военнослужещи са изпълнили тази задача успешно и с чест.

Генерал-лейтенант Илиев открои и мерките, предприети от Командването на ВМС за справяне със съществуващия некомплект, и подчерта, че процентът му е най-нисък в сравнение с другите видове въоръжени сили. Той акцентира върху важността на осигуряването на финансови средства за сектор "Отбрана“, като подчерта, че инвестициите позволяват стабилност и непрекъснатост в планирането и реализирането на ремонтни дейности и придобиване на нова техника, както и за преодоляването на проблемите, изискващи финансов ресурс.

Пред журналисти във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че във ВМС има редица позитивни моменти: "Не само поради факта, че бяха придобити два кораба – минни ловци. Беше сключена изключително важна сделка, уникална по своя характер (защото съотношението цени и бойни способности е много добро): За малко повече от 400 милиона евро придобиваме две фрегати и то построени в българска корабостроителница от водеща световна фирма“. По думите му - за пръв път от повече от 100 години целево се изработват кораби за българския военноморски флот, а не се закупуват.

"Ако до преди години мечтата беше - дали ще има някой лев за ремонт на съществуващата техника, дали евентуално доходите ще се увеличат, сега мечтата е друга - да възстановим нашия подводен флот и в тази посока има добри идеи“, каза министър Каракачанов.

По думите му - радващ е интересът към военната служба. В конкурсите за вакантни длъжности във ВМС приблизително 6 души кандидатстват за едно място. По думите му - това ще доведе до по-бързо попълване на некомплекта по отношение на матроския и сержантския състав. С адекватната политика, която водят Морско училище и ръководството на ВМС, след около 2 години ще са факт и първите военни медици, което до голяма степен ще реши проблема и с медицинското обслужване на флота.

"За 4 години като министър видях, че истинската смелост не е в политиците, защото е много лесно да даваш обещания. Истинската смелост е в тези хора, които носят униформите. В тежко време, в което армията бе пренебрегвана, нямаше пари за заплати, за личен състав, за техника, те са истинските смелчаци. Стояха на поста си и дочакаха може би един нов повей. Надявам се тази политика да продължи“, коментира още министър Каракачанов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.02.2021 г.
0
 
 
На някой дреме ли му какви ги плещи Шкембе войвода!?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: