Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Каракачанов: Евроатлантическите лозунги са параван, зад който сглобката кадруваше, както си иска
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:30 / 16.04.2024Коментари (0)797
© Фокус
Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадруват, както си искат. Тези хора показаха, че имат нужда от правителство, което ще изпълнява техните партийни задачи. Това каза Красимир Каракачанов - бивш министър на отбраната и председател на ВМРО.

"Промените в Конституцията и прехвалената съдебна реформа са на парче с цел лични интереси. Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват", каза пред БНТ Каракачанов.

Председателят на ВМРО разкритикува неизгодни по думите му сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил.

"Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна, едни крайни позиции. Включително и премиерът Денков се изказваше от типа ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи. Това дразни хората. Хората си представят българските министри и депутати, като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини "Страйкър Драгон", които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два пъти, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев, за 2,5 млрд. лева сделка. По мое време по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. бяха 1,7 млрд. лв. Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да ги инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената", каза още Каракачанов.

Още по темата: общо новини по темата: 395
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: