Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Край на километричните опашки от тирове на границата с Турция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:02 / 27.08.2020Коментари (0)441
©
Колони от тирове, мръсотия и липса на условия за спазване на хигиена в условия на пандемия. Такава беше ситуацията на границата ни с Турция до скоро. Тези проблеми вече се решават с първия у нас голям буферен паркинг, който може да поеме потока от камиони. Как шофьорите приемат новите условия на границата?

Тировете влизат в паркинга през място за дезинфекция, след което шофьорите получават автоматично ред за опашката, като няма опасност един тираджия да пререди друг международен шофьор.

Ерджан е дългогодишен шофьор на тир. Кошмарът за него и колегите му е да се нареди на километрична опашка от камиони. "На два три дни минавахме границата, тахографът не можем да го спазим, спяхме на пътя", разказва той.

На входа шофьорите получават пейджър, който ги известява кога ще дойде техният ред за минаване на границата. По този начин не е нужно да стоят в камиона и да тече работното им време.

"От много години превозвачите сме искали да съществува такъв паркинг, защото проблемите на тази граница са хронични. Те са от много дълги години. Не може камионите да висят по 48 часа на самата магистрала, това са големи предпоставки за ПТП, има много такива, които са се случили, дори със загинали шофьори тук на магистралата", казва превозвачът Илиян Филипов.

В зоната на паркинга има безплатен интернет, видеонаблюдение, бани и тоалетни. Изградена е специална секция за камионите с опасен товар и за хладилните камиони.

"Идеята на паркинга е да се избегне проблемът, който е от доста време, да се стопят опашките по границата. Тези хора да могат да изчакат в човешки условия, за да минат към Турция, да няма предпоставки за ПТП-а и да се изхвърлят отпадъци по магистралата и да се замърсява околната среда", казва управителят на паркинга Васил Димитров.

Надеждите са с новия буферен паркинг да се сложи окончателно край на проблема с колоните от тирове на границата с Турция, пише още "Нова ТВ".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: