Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Водим позитивна кампания с конкретни предложения и грижа за хората
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:39 / 24.01.2021Коментари (3)633
©
"Резултатите от проведените тази седмица срещи с политически партии и неправителствени организации са много добри. Досега имаме срещи с 35 партии и граждански сдружения. Обединява ни една цел - да си помогнем да гарантираме прозрачен и честен избор, да дадем надежда на хората и сигурност да излязат да гласуват“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150“ по БНР. Тя добави, че гласуването не е по-опасно от това да отидеш да пазаруваш.

"Всяването на страх у хората от болестта е целенасочено, за да ограничи активността. Бихме искали да призовем всички български граждани да упражнят правото си на глас. Един от начините да се промени модела на управление на България чрез масово гласуване“, категорична е Нинова.

По думите й исканията за видеонаблюдение на процеса на броене на бюлетини и подписване на протокола, за изчистване на “мъртвите души“ от списъците чрез активна регистрация, със сигурност ще повишат прозрачността на изборния процес и са гаранция за честен избор.

"Ние внасяме тези предложения в продължение на 4 години, а това че управляващите не искат да ги приемат показва едно – не желаят прозрачен и честен изборен процес. Ако в предишните години само ние отстоявахме тези искания, то днес сме много. Не само партиите, с които се събрахме и с които предстои да се видим, но мнозинството от българските граждани го иска. Така че неподкрепяйки нашето предложение застават срещу тези хора“, отбеляза лидерът на българските социалисти.

Лидерът на БСП обясни и че срещите с партиите не са предизборна коалиция за участие в изборите или следизборна за управление на страната - те са за честни избори.

Кампанията, която ще води БСП е конкретна, с предложения за проблемите, които стоят пред държавата и хората, позитивна и с грижа за хората, стана ясно по време на разговора.

"Конкретна кампания означава с по няколко предложения за решение на всеки проблем“, уточни Нинова и конкретизира: "В здравеопазването – болниците няма да са търговски дружества, ДДС на лекарства ще бъде 9%, здравеопазването ще мине на регионален принцип, заплатите на медицинските кадри ще бъдат с базова заплата. В сферата на икономиката – приоритет малки и средни предприятия и родно производство, инвестиционен и гаранционен фонд, който да помага на фирмите, електронни регистри за премахване на бюрокрацията и тежката администрация. В земеделието – с държавни средства изграждане отново на напоителни системи, преразглеждане на всички концесии на язовирите, инвестиции във възобновяване водопреносната мрежа в градовете“.

Корнелия Нинова поясни какво означава "с грижа за хората“: "Семейно подоходно облагане, безплатни учебници, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане, без да се пипа корпоративния данък“.

На въпроса откъде ще се вземат тези пари, Корнелия Нинова отговори така: "Пари има за всичко, просто много се краде. Зависи как се разпределят, с каква цел, до кого стигат. Нашата грижа е да стигнат до хората и до фирмите. Близо 10 млрд. изтичат някъде годишно.“

 

По думите й след прекия избор за председател, партията е консолидирана и мобилизирана: "На прекия избор 80% подкрепиха определена линия на политика, не просто мен като председател. Такова мнозинство не е постигала никоя партия, по никой въпрос, не е постигано и на други избори. Има и недоволни, но те са малцинство и мисля, че този проблем за партията е решен“, заяви Нинова като добави: "Няма нищо по-демократично да дадеш властта на хората те да избират. Организационната реформа, която продължавам да правя в партията, е още една стъпка в тази посока.“

Нинова посочи категорично: "Край с това партията да се използва за лична облага и ако управляваме държавните постове да се използват за лична облага. Това, което правим вътре в партията е заявка за начин на управление на държавата – чисто, прозрачно, почтено към хората, които са те изпратили там“.

Попитана възможна ли е коалиция с ГЕРБ, Корнелия Нинова отговори: "Имаме примера на случващото се в Европа, където такива големи коалиции, съставени в името на национален уж интерес, доведоха до срив и на левите и на десните партии. И по идеологически, и по политически, и по морални причини смятам, че такива коалиции не са добри“.

Българската социалистическа партия има да зададе много въпроси по отношение централата АЕЦ-Козлодуй, защото няма достатъчна информация, според председателя на БСП: "Има ли окончателно решение да се сложи край на проекта Белене? Направена ли е оценка - и финансова, и икономическа, и енергийна? И в двата варианта какво означава това за България“.

Корнелия Нинова заяви, че партията ще излезе с позиция, след като им бъде отговорено.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ти се моли да не ти се наложи да правиш правителство другарко ,че този път ще ви весим вече по стълбовете!
0
 
 
А,КУР.НИНОВА СЕ СЕТИ ЗА НАРОДА.ДВУЛИЧИЕТО НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ.ПОРЕДНАТА ЛЪЖА.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: