Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Новите партии не пожелаха ревизия за последните 10 години управление
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:56 / 16.04.2021Коментари (2)448
©
"Уважаеми български граждани, започна се. Еуфорията от вчера за голям анти-ГЕРБ фронт очевидно трябва да започне да стихва. Видяхте ли какво се случи току-що. Новите партии "Има такъв народ“, "Демократична България“,"Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години.

Същите тези партии не подкрепиха предложението на БСП за мораториум на действията на правителството на Борисов. Защо, колеги?“, обърна се председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна след отхвърлянето на предложението на левицата до сформирането на ново правителство за налагане на мораториум на Министерския съвет да дава концесии, да продава държавни и общински болници, да назначава нови бордове.

"Работата на БСП, както вчера казах, се оказа най-лесна и най-ясна. Защото в политиката е най-важно да си принципен и последователен – каквото си казал преди избори, да го изпълняваш след избори. Каквото кажеш в опозиция, да го изпълняваш като управляващ. Ние, БСП, сме за ревизия на това управление за последните му 11 години. Ние сме и за това – сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче. Бяхме против това и преди 4 април, против сме и сега. Ето това е истинска партия, която работи в политиката на базата на принципи, честност и прозрачност“, каза още Корнелия Нинова.

По-рано в пленарна зала Нинова обоснова искането на БСП за мораториум и обяви, че социалистите ще подкрепят създаването на Комисия по ревизията на управлението на Борисов.

"Ще внесем в Комисията вече свършената от Парламентарната група на “БСП за България“ работа в предишния парламент“, заяви лидерът на БСП от трибуната на Народното събрание и поясни: "Ние поискахме одит на “Автомагистрали“ ЕАД и “Монтажи“ ЕАД, както и многократно се занимавахме с проверка и разполагахме с достатъчно информация за състоянието, стопанисването и управлението на язовирите.

Многократно се занимавахме с енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради и разполагаме с достатъчно материали от проверките за санирането. В продължение на години се борихме с концесията на Летище "София“, сигнализирахме за нея европейските институции, българска прокуратура и разполагаме с техните анализи по тези въпроси. Разполагаме и с доклада на Сметната палата за проверката за харчене на Министерски съвет извън националния бюджет и констатациите по отношение на това правилно ли е такова харчене по Закона за публичните финанси.“

Нинова направи следното предложение: "До избирането на нов Министерски съвет, Народното събрание налага мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници, и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.“

"Докато 3 месеца се занимаваме с ревизията, сегашният Министерски съвет най-вероятно ще продължава да управлява държавата с всичките регулаторни органи, макар и в оставка“, предупреди Нинова и припомни, че на последното заседание на Министерски съвет на Борисов се раздадоха 7 концесии за по 35 години – за подземни богатства, за строителни материали, за плажове и това ще продължи“, конкретизира Нинова и посочи:

"В момента общински болници са на масата за продажба, текат конкурси в държавни регулатори в болници, училища и читалища, сменят шефовете на библиотеки. Удължават срокове на независимите регулаторни органи, които са с мандат. В енергетиката в момента всичко се подменя. Назначават нови хора и те ще трябва да ни дадат информация за състоянието на дружествата“, обоснова предложението на БСП за мораториум Корнелия Нинова.


Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нови партии! Маямата Галева ,Мулташка Дончева и Мичето Тампон. В другата нова партия Ристьо Бойкикев и Гном Атанасов. В третата Славчо 7/8то и баба Мика Хакинен. Съвсем нови лица. Непознати! Виж председателката на НС е ново лице,но е била в ГЕРБ кошарата ,но не са и разбирали "професионализма" щото бърка 4 букви и става за дублаж на Ледена епоха 6.
0
 
 
Нали точно вие гласувахте старите управления да не им се търси отговорност ,заради последното ваше правителство!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: