Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Консултант по личностно развитие: За изграждането на хармонични взаимоотношения няма всеобща рецепта
Автор: Живко Кръстев 12:14 / 29.02.2024Коментари (0)974
©
За изграждането на хармонични взаимоотношения няма всеобща рецепта, защото всеки човек си има своя истина и за всеки работят различни неща. Дългосрочни отношения се получават тогава, когато двете страни, мъжът и жената, стоят на техните правилни места в системата "Семейство". Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" консултантът по личностно развитие Десислава Илиева.

"Ние не трябва да сме в ролята на "дъщеря“ на мъжа си, ние не трябва да сме "майка“ на мъжа си, ние не трябва да сме и "началник“ на нашия мъж, както и когато поставим партньора над нас, което не е добре, защото всичко, което поставиш над себе си, то става твоя проблемна зона. Много често жените загубват себе си, за да поставят мъжа си над тях и да правят всичко за този мъж. Ако си заела която и да е от тези позиции, мястото ти на жена остава свободно и то ще бъде заето от някой друг, като системата ще те изхвърли, защото ти ставаш негодна за тази система,“ обясни още тя.

За различните хора работят различни модели, които изграждат във взаимоотношенията си с другия пол, като няма правилно и грешно, каза още тя, като обясни, че някои хора са щастливи да живеят, доверявайки се на разума си и осигурявайки финансов комфорт за себе си и децата си, докато за други хора работи друг модел, който се основава на чувствата и "зова на сърцето“. "И двата модела са правилни. Всичко зависи от това какъв е човекът и неговата ценностна  система. Най-добре е да се взимат решения от сърце, но да не забравяш и разума,“ подчерта Десислава Илиева.

За една здрава и хармонична връзка е много важно нашите ценностни системи да съвпадат. Трябва да сме осъзнати във връзката си и да съзнаваме, че химията не достатъчна дългосрочно да се получат едни добри взаимоотношения. "Химията е добре да я има, тя е една от съставките, но тя не е здравата основа, на която можем да стъпим. И ако разчитаме само на нея, ще имаме едни много краткосрочни отношения,“ поясни консултантът по личностно развитие.

По думите й често хората се объркват във взаимоотношенията си с другия пол, тъй като те са с прекалено големи очаквания от партньора отсреща. Повечето хора искат всичко от партньора, а един човек не може да даде всичко. "Трябва сами да задоволим нашите потребности, и след това да търсим подходящ партньор. Не трябва да се тръгва с идеята, че някой ще се появи в живота ни, за да задоволи потребностите, които ние сами не можем да задоволим. И оттам най-често започват проблемите във взаимоотношенията – очакванията.“

Според нея един мъж много бързо преценява дали една жена е подходяща за съпруга, той или така я усеща в самото начало, или никога не я усеща така. "Бракът е отговорност и някои хора просто не са готови да поемат тази отговорност. Много хора са в отношения без да са сигурни, че желаят тези отношения и те са в изчаквателна позиция да се появи техния идеален партньор и всъщност са с някой човек, с който им е удобно да бъдат,“  обясни Десислава Илиева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: