Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Комплексарщината в тежък сблъсък на АМ "Тракия"!
Автор: Георги Кирилов 11:26 / 20.07.2021Коментари (6)741
© Фейсбук
Намираме се в пика на летния сезон. Пандемията и затрудненията по границата с Гърция препълниха родното Черноморие с български туристи. Ако намерите хотелиер или ресторантьор по морето, който се оплаква от липса на туристи или помощ от държавата, спокойно можете да му зашлевите звучен шамар. Този вид "бизнесмени" се очертават по-нагли и алчни и от политиците.

В Бургаско очевидно страдат от липса на качествени управленски кадри. Там местните управленци и хората взимащи решения, са решили всяка година да ни доказват, че мозъчна дейност и управленски капацитет липсват в огромни размери. Няма как да си обясним по друг начин затварянето за втора година на ключови пътни артерии за ремонт, точно в разгара на сезона. Чиста проява на политически дебилизъм.

Всичко това води до изсипването на магистралата на изнервени шофьори и сблъсък на два вида комплексари там.

От една страна са комплексарите със скъпи и мощни автомобили, според които е нормално в лява лента да се шофира със 180-200 км./ч. и се свети бясно на всеки, който се осмели да я задръсти с нормално шофиране.

Има обаче и едни други комплексари, които са не по-малко опасни от първите. Това са шофьорите с трошки, които много ги е яд на първите и умишлено затапват лява лента с ниска скорост, често много по-ниска от позволената. Същите тези дори набиват спирачки когато забележат, че отзад се приближава автомобил с висока скорост.

Сблъсъкът на тези два типа комплексари е превърнал магистралата в бойно поле, където животът на нормалните шофьори и пътници е застрашен.

Институциите по традиция са абдикирали от истинските проблеми на обществото, какъвто в момента е натоварената АМ "Тракия" и са оставили там да "оцелеят" по-силните и тези с повече късмет.

На фона на тази обстановка, приличаща повече на джунгла населена с примати и хищници, а не магистрала в държава от ЕС, изобилието от катастрофи, тежки инциденти и жертви, е напълно обяснимо, а вина за това имат всички по веригата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 20.07.2021 г.
+1
 
 
Карам със 120-130 в дясна лента. Ако ще изпреварвам минавам в лява и карам със до 140 докато изпреваря. Не съм видял проблеми с някой който изпреварва. Голям проблем обаче са ниско прелитащи аудита , бмв и прочие. Мисля че наистина се избиват комплекси. Всички хора които познавам и карат по този начин, имат липси в други сфери на живота.
+3
 
 
Колкото пъти опитам да карам със 140 км/ч, толкова пъти се оказвам в най-лошите ситуации, защото едните карат с 200+, а другите с не повече от 80-90. И докато първите просто си профучават и си продължават, другите изпреварват по 10 минути с не повече от 95 км/ч ТИР-овете и автобусите, които пък се движат с 90 км/ч. Така се образуват колони от по 5-10 автомобила, камиони и автобуси, които отнема време да изпреварши със 140, време в което отзад идват ония с 200 и се получава един омагьосан кръг! Оказа се, че е най-трудно да караш със 140 по родната магистрала! Тук въпросът е ако ще си карате с 90, що не си карате по първокласните пътища, ами се качвате ДА ПРЕЧИТЕ на магистралата, бе хора??? И особено голям проблем са гастарбайтерите и тяхното малоумно каране в на живот или смърт в колона!
+3
 
 
Има и един трети вид комплексари мислещи се за "нормални шофьори", но реално попадат в една от двете категории.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: