Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колко вида тротинетки има и кои са най-предпочитаните?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:59 / 30.06.2022Коментари (0)186
©
Тротинетките стават все по-популярен начин за придвижване по улиците и броят им непрекъснато се увеличава. С нарастващото търсене естествено все повече стават и видовете тротинетки. Ето кои са шест от най-разпространените.

Обикновена тротинетка

Обикновените тротинетки се придвижват чрез избутване с крак. Те се използват най-често от децата, но има и модели, предназначени за възрастни. Представляват перфектен начин да се придвижвате, без да имате нужда от гориво или електричество. Освен това с тях можете да си правите лека тренировка и в същото време да се придвижвате доста по-бързо, отколкото ако ходите пеша. Различните модели може да са изработени от пластмаса, алуминий или стомана. Голяма част от тези тротинетки са сгъваеми, което ги прави удобни за пренасяне в автомобил или за съхранение у дома.

Електрическа тротинетка

През последните години това стана един от най-атрактивните варианти на тротинетка. Те предоставят лесен и удобен начин за придвижване до училище, до работа, до магазина. Най-голямата забележителност на електрическата тротинетка е, че тя се задвижва от батерии и не Ви се налага да правите нищо друго, освен да се возите. Електрическият ѝ мотор позволява да развиете скорост до около 40 км/час, а с едно зареждане на батерията можете да пропътувате около 50 км. В повечето случаи батерията се зарежда напълно в електрическата мрежа за около 6 часа.

Ховърборд

Ховърбордът, наричан още "самобалансиращ се скутер“, също е вид тротинетка. Усещането би могло да Ви се стори малко странно, когато се качите за пръв път, тъй като той не се управлява с ръце, а основно с крака, подобно на ролерите. Но скоростта му може да достигне до 15 км/час, което е сравнимо със скоростта на велосипед или скейтборд. Някои модели имат Bluetooth връзка и могат да бъдат управлявани от телефон или с дистанционно управление.

Тротинетка-ножица

Този тип тротинетки са наистина впечатляващи – те имат три гуми, като предната е захваната поотделно с всяка от двете задни. На практика стъпвате върху два борда, разтворени като ножица. Този тип тротинетка се кара с бързи движения наляво-надясно и създава усещането, че летите. В същото време е много добра тренировка, докато се придвижвате бързо от едно място на друго. За разлика от останалите модели, този има на кормилото удобни ръчни спирачки, които на практика осигуряват по-добър контрол. Могат да се сгъват, за по-лесно пренасяне.

Тротинетка с големи колела

Този вид тротинетки имат уникални характеристики. Големите им колела осигуряват по-голяма стабилност, тъй като са по-добра опора по време на движение. Това означава, че не се налага да балансирате и следователно е по-лесно да ги управлявате. Големите им размери ги правят по-подходящи за тийнейджъри и възрастни хора. Обикновено те са по-тежки и са изработени от по-качествени материали, което ще Ви позволи да ги използвате по-дълго време.

Триколка

Тротинетките с три колела са по-лесни за каране от двуколесните, тъй като не се налага да балансирате. Освен това дъската, на която стъпвате, е доста по-широка. Това ги прави и значително по-безопасни. Ето защо голяма част от детските тротинетки са именно триколки. Освен това те могат да носят повече тежест, тоест при тях е много по-лесно да пренесете покупките от магазина до дома, например. Някои от моделите имат и седалки, така че можете още по-лесно да пътувате с тях на по-големи разстояния.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: